Pappa Ruud: – Håper Casper kan gjøre litt mer skade i denne turneringen

Tennisspilleren Casper Ruud på treningsarenaen under French Open i Paris sammen med faren Christian Ruud (i bakgrunnen og trener Pedro Clar fra Rafael Nadal Academy (med ryggen til. Casper Ruud spiller i morgen double kamp i French Open før den andre singlekampen venter onsdag i Grand Slam turneringen i Paris.
Tennisspilleren Casper Ruud på treningsarenaen under French Open i Paris sammen med faren Christian Ruud (i bakgrunnen og trener Pedro Clar fra Rafael Nadal Academy (med ryggen til. Casper Ruud spiller i morgen double kamp i French Open før den andre singlekampen venter onsdag i Grand Slam turneringen i Paris. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Christian Ruud ser tennissønnen Casper bli bedre og bedre for hver måned som går. Han er ikke i tvil om at 20-åringen kan ta flere skalper i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag innledet Norges store tennisprofil Roland-Garros-turneringen med å slå den sterke latvieren Ernests Gulbis i tre strake sett. Ruud var periodevis i egen klasse og vant blant annet det siste settet 6-0.

På sidelinjen sto en fornøyd pappa og trener Christian. Han liker naturlig nok det han ser av sønnen om dagen.

– Casper er mer moden enn tidligere, og jeg synes også han kom inn i French Open med god selvtillit. Han har spilt god tennis de siste månedene, og jeg tror han gikk inn i kampen mot Gulbis med stor tro på at han kunne vinne. Det så du på kroppsspråket, sier han.

NTB treffer han i forbindelse med at Casper Ruud gjør unna mandagens trening i Paris. Nå er blikket rettet mot 2. rundekampen mot italienske Matteo Berrettini. Den spilles onsdag.

Utfordring

Italieneren er rangert som verdens 32. beste spiller og slo spanske Pablo Andujar i første runde. Pappa Ruud har likevel stor tro på seier.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg synes han blir bedre og bedre for hver måned som går, og jeg håper han kan gjøre enda litt mer skade i denne turneringen, smiler han.

Onsdagens motstander er samtidig ingen hvem som helst. Møtet med Berrettini blir en utfordring.

– Den kampen er veldig tøff. Bettini har spilt veldig god tennis, og han er vel en av dem som har vunnet flest kamper i år, særlig på grus. Men Casper har også spilt bra på grus og tatt en del seirer. Det blir to formspillere mot hverandre, fastslår Christian Ruud.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Bettini har en bedre ranking og har bedre resultater, så han er kanskje favoritt, men jeg tror Casper er veldig sulten på den kampen og håper det kan bli et Federer-møte. Han skal fighte, så får vi se hvor god Bettini egentlig er, tilføyer han.

Federer neste?

Med seier onsdag venter etter alle solemerker en stjernetung duell med verdensstjernen Roger Federer i 3. runde. Det blir naturlig nok et nytt høydepunkt i den norske tennisprofilens karriere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Før møtet med Berrettini, som eventuelt gir Federer-kamp, skal Ruud spille double i Paris. Nordmannen skal spille med Miomir Kecmanovic mot Ivan Dodig og Eduoard Roger-Vasselin.

– Det blir gøy med double, og det er første gang jeg spiller i double i en Grand Slam. Det blir en ny utfordring. Vi møter gode spillere, så det blir tøff kamp, sier 20-åringen til NTB.

Han avviser ikke at doublekampen er et positivt innslag med tanke på onsdagens 2. rundekamp.

– Det blir bra å spille litt double, selv om det ikke er det jeg satser mest på, for det er greit å opprettholde litt kampspill. I tillegg er det god trening for serve og retur. Det er det viktigste man kan ta med seg, sier Ruud.

Mandag brukte han dagen til trening, hvile og restitusjon.

– Det er viktig å opprettholde treningen litt, men ikke trene seg i hjel foran neste kamp heller. God balanse er viktig, sier Ruud.