Lampard kan ta Derby til Premier League

Derby-manager Frank Lampard er mandag tilbake på Wembley. Da står det om en billett til Premier League.
Derby-manager Frank Lampard er mandag tilbake på Wembley. Da står det om en billett til Premier League. Foto: Nick Potts / AP

Frank Lampard har vært på Wembley en rekke ganger tidligere som Chelsea-spiller. Mandag er han tilbake som Derby-trener i kampen om opprykk til Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ettermiddag møter Lampards menn Aston Villa i playoff-finalen i mesterskapsserien.

Kampen blir ofte omtalt som den mest verdifulle kampen, i potten ligger det en billett til Premier League – og nærmere to milliarder kroner.

Lampard, som selv har spilt på Wembley flere ganger tidligere, sier han oppfordrer sine spillere til å kose seg på den engelske nasjonalarenaen.

– Vi skal nyte det, for dette skjer ikke veldig ofte.

– Vi har en god blanding av spillere. De med erfaring fra lignende kamper skal snakke med de unge spillerne, mens for dem som ikke har gjort noe lignende er det viktig at de vet hva som kommer, sier Lampard til klubbens hjemmeside.

Derby tok seg til opprykksfinalen ved å slå Leeds over to kamper, mens Aston Villa tok seg videre på bekostning av West Bromwich.

Dette er andre år på rad at Aston Villa er i en opprykksfinale. I fjor ble det tap (mot Fulham), noe Villa-spiller Jack Grealish sier ikke må skje igjen.

– Det var den verste følelsen. Jeg var helt knust. Det er ikke gøy å tape en finale, spesielt ikke en så stor finale som dette.

– Jeg tapte FA Cupfinalen, men playoff-finalen er nok den største fordi det står så mye på spill, sier midtbanespilleren til Sky Sports.

Personvernpolicy