Arsenal-keeper kritiserer Baku-avgjørelse

Arsenals Henrikh Mkhitaryan (venstre) frykter for egen sikkerhet og reiser ikke til europaligafinalen i Baku. At kampen ligges til Aserbajdsjan kritiseres fra flere hold.
Arsenals Henrikh Mkhitaryan (venstre) frykter for egen sikkerhet og reiser ikke til europaligafinalen i Baku. At kampen ligges til Aserbajdsjan kritiseres fra flere hold. Foto: Sergei Grits / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arsenal-keeper Bernd Leno føyer seg inn i rekken over dem som klager på UEFAs avgjørelse om å legge europaligafinalen til Aserbajdsjan og Baku.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beslutningen om å arrangere europaligafinalen i Baku har blitt møtt med krass kritikk. Sist ut i rekken er Arsenals førstekeeper Bernd Leno.

Tyskerens armenske lagkamerat Henrikh Mkhitaryan tar ikke turen til Aserbajdsjan for å møte Chelsea i finalen i europaligaen onsdag. Årsaken er at han frykter for sin egen sikkerhet på grunn av den politiske spenningen mellom Armenia og Aserbajdsjan.

– Det er en skandale at han ikke kan spille, sier Leno til det tyske magasinet Kicker mandag.

– Han har jobbet hardt gjennom hele sesongen, også kan han ikke spille finalen på grunn av politiske årsaker, sier keeperen.

Mkhitaryan har også tidligere denne sesongen gått glipp av en kamp i europaligaen i Aserbajdsjan av samme årsak.

Arsenals tyske keeper kritiserer også Det europeiske fotballforbundet for å gi få billetter til hver av klubbene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– At hver klubb kun får 6.000 billetter til finalen er merkelig. Jeg var på mesterligafinalen i München i 2012, da Bayern München spilte mot Chelsea. Da var det er rødt hjørne og et blått hjørne. I Baku burde det vært en rød halvdel og en blå halvdel, det er det som er fotball, sier Leno.

Hos både Arsenal og Chelsea har salget av billetter gått tungt, og som et resultat av dette har de to klubbene returnert et stort antall billetter som de ikke får solgt. Arsenal har returnert 2200, mens Chelsea ifølge nyhetsbyrået AFP kun har solgt 2000 av 6000 mulige.

– Majoriteten av disse billettene er allerede blitt solgt til supportere i Aserbajdsjan, og vi har stor tro på billettene som er igjen er ettertraktet, sier UEFA i en uttalelse.