Akintola senket Brann – RBK med ny seier

Rosenborgs David Akintola klarte til slutt å overliste keeper Håkon Opdal søndag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Rosenborgs David Akintola klarte til slutt å overliste keeper Håkon Opdal søndag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

David Akintola scoret tre minutter før slutt og ble matchvinner for Rosenborg borte mot Brann søndag. RBK har ti poeng på de siste fem kampene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble en intens og jevnspilt kamp da Brann tok imot Rosenborg foran snaue 15.000 tilskuere på Brann Stadion. Etter en fartsfylt første omgang med sjanser til begge lag, gikk det langt roligere etter hvilen.

Begge lag skapte noen halvsjanser mot slutten, men det så ut til å ende 0-0 på Brann Stadion. Så dukket David Akintola opp på bakerste stolpe etter en corner. Nigerianeren brukte kneet til å sette inn seiersmålet.

Dermed har Eirik Hornelands RBK-mannskap tatt ti poeng på de siste fem kampene og klatrer på tabellen.

God Opdal-redning

Brann sto med tre strake seirer, sist borte mot Bodø/Glimt, foran søndagens kamp. Rosenborg, som har slitt voldsomt i seriestarten, kom fra en seier mot Mjøndalen sist, og jaktet nye poeng på Brann Stadion.

Bortelaget kom til kampens første store sjanse da ballen ble vunnet inne på Branns banehalvdel. Anders Konradsen spilte en stikker til David Akintola, som var alene med Håkon Opdal. Keeperveteranen stormet ut og fikk stanset nigerianeren.

Etter 18 minutter rullet Brann opp et pent angrep, men avslutningen fra Petter Strand gikk via en RBK-forsvarer til corner.

Sjansefattig etter hvilen

Akintola var farlig frampå minutter senere, men 23-åringen klarte heller ikke denne gang å gripe sjansen etter et innlegg.

Begge lag skapte sjanser, men til pause sto det fortsatt 0-0.

Etter hvilen ble tempoet dratt ned, og det gikk lengre mellom sjansene. Med 19 minutter igjen på klokka fikk Branns Veton Berisha et innlegg fra høyre, men Vegar Eggen Hedenstad var sterk og hindret en god avslutning.

Begge lag skapte flere nesten-sjanser mot slutten, men målene uteble stadig. Så fikk RBK corner tre minutter før slutt. Innbytter Pål André Helland svingte ballen på bakerste, og der fikk Akintola kneet på den og fikset 1-0.

Anders Konradsen kunne punktert kampen på overtid, men avsluttet langt over mål. Rosenborg holdt unna det siste Brann-presset og innkasserte sesongens tredje seier på ti forsøk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden