Finland tok ny stor skalp, suste til VM-finale

Finnenes målvakt Kevin Lankinen var hele tiden i veien for Russland og Alexander Ovetsjkin i VM-semifinalen i Bratislava. Foto: Petr David Josek / AP / NTB scanpix
Finnenes målvakt Kevin Lankinen var hele tiden i veien for Russland og Alexander Ovetsjkin i VM-semifinalen i Bratislava. Foto: Petr David Josek / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Finlands kaptein Marko Anttila scoret kampens eneste mål i VM-semifinalen i ishockey mot storfavoritten Russland lørdag. Dermed er finnene klare for finale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Finlands overrasker dermed mot en ny ishockeystorhet. Russland, som innledet VM med 5-2-seier over Norge, har imponert i gruppespillet og slo ut USA i en jevn kvartfinale.

Russerne har i gjennomsnitt scoret fem mål per kamp så langt i VM, men lørdag stengte finnenes målvakt Kevin Lankinen målet fullstendig.

Det var finnene som var friskest innledningsvis og hadde 15 avslutninger mot russernes elleve i den målløse åpningsperioden. Også annen periode endte uten at noen av lagene klarte å score.

Finnene fikk flere muligheter på noen giftige spillevendinger og var nærmest scoring med en puck i stolpen. Russerne hadde elleve skudd på mål, mens finnene hadde åtte.

Den finske kapteinen Marko Anttila scoret seiersmålet 9.42 før slutt. Det var den samme spilleren som reddet 4-4 og forlegning i kvartfinalen mot Sverige torsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den finske landslagssjefen Jukka Jalonen overtok laget foran fjorårets VM. Den gang endte mesterskapet i en liten fiasko. Nå er det stikk motsatt utfall.

Canada møter Tsjekkia i den andre semifinalen senere lørdag.

Canada er det eneste av de fire semifinalistene som spilte semifinale i Danmark-VM i fjor. Da ble det exit etter tap for Sveits.