Tidligere Bendtner-sjef venter interesse

Morten Olsen, tidligere dansk landslagssjef i fotball, tror det finnes interesse for Nicklas Bendtner.
Morten Olsen, tidligere dansk landslagssjef i fotball, tror det finnes interesse for Nicklas Bendtner. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir ikke vanskelig for Nicklas Bendtner å finne seg en ny arbeidsgiver når Rosenborg lar ham gå i sommer, tror tidligere landslagssjef Morten Olsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Olsen ga Bendtner landslagsdebut i 2006 og hadde spissrebellen under vingene i flere år som Danmark-sjef. Han mener det fortsatt finnes en viss interesse for Bendtner ute i Fotball-Europa.

– Det tror jeg absolutt. Profesjonell fotball handler selvsagt om det sportslige, men også om det økonomiske, om timingen og hvor dyr spilleren er. Det er mange forskjellige komponenter, men jeg tror Nicklas vil være spennende for visse klubber, sier Olsen til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Torsdag bekreftet Rosenborgs ledelse at Bendtner forsvinner fra Lerkendal i sommerens overgangsvindu. 31-åringen har fått lite spilletid i Eliteserien i år, og det har vært mange spekulasjoner de siste ukene om hvorvidt Bendtners framtid ligger hos RBK.

Olsen mener at Bendtner er i en alder der han må vurdere hvor mye energi han vil legge i fotballkarrieren videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– I den alderen han er i nå, vil det alltid bli stilt spørsmål om hvor han er akkurat nå. Og det har ikke så mye å gjøre med situasjonen i Rosenborg.

– Jeg tror det handler om spilleren og hvordan situasjonen hans er med tanke på skader og om han har lyst til å fortsette å trene hardt. For det kreves i toppfotballen i disse dager. Du må holde deg i form, sier trenerveteranen.