Magnus Carlsens trener: Han nærmer seg eget toppnivå

Magnus Carlsens neste turnering er Norway Chess i Stavanger fra 3. til 15. juni.
Magnus Carlsens neste turnering er Norway Chess i Stavanger fra 3. til 15. juni. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Carlsen har vist meget gode takter den siste tiden. Nå varsler treneren at sjakkmesteren nærmer nivået der han er langt bedre enn alle motstandere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De siste fire månedene har han vært meget nærme sitt eget toppnivå. Året før var han egentlig litt ute av balanse, sier Carlsens danske trener Peter Heine Nielsen til Ritzau.

Onsdag var nordmannen i balanse da han slo det danske sjakktalentet Jonas Buhl Bjerre (14) to ganger i hurtigsjakk. Før partiene slo han alle 24 motspillere i simultansjakk.

Selv om det ikke er VM-kamp i år, har Carlsen et svært tett turneringsprogram i 2019. Nordmannen har vunnet de fire turneringene han så langt har deltatt i og jakter sin egen rekordrangering på 2.882 fra 2014. Ved forrige rangering lå han på 2.861.

– En Magnus Carlsen som ikke leverer sitt beste, er nummer én i verden. En Magnus Carlsen som spiller opp mot sitt beste, er langt bedre enn de andre, uttaler Nielsen.

– Hvis Magnus er i god form, så vinner han. Det vesentlige er at hvis tingene ikke fungerer, så skal vi finne ut av hvordan han likevel vinner, fortsetter den danske treneren.

Carlsens neste turnering er Norway Chess i Stavanger fra 3. til 15. juni. Rett etterpå skal han spille sesongens andre Grand Chess Tour-turnering i Kroatias hovedstad Zagreb. Det skjer mellom 24. juni og 9. juli.