Glimt ut av cupen, flere eliteserielag slet seg videre

Strømmen, her ved Mathias Blårud i duell med Endre Kupen, slo Bodø/Glimt ut av cupen onsdag. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix
Strømmen, her ved Mathias Blårud i duell med Endre Kupen, slo Bodø/Glimt ut av cupen onsdag. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Flere eliteserielag var ille ute i cupen onsdag, men Bodø/Glimt var det eneste som forsvant ut av turneringen. Strømmen vant 2-1 etter ekstraomganger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To innbyttere avgjorde for Strømmen, som er tredje sist i 1. divisjon og 26 plasser bak Bodø/Glimt i det norske seriesystemet. Mustapha Achrifis hjørnespark ble nikket inn av Håvard Thun to minutter på overtid i første ekstraomgang.

Øystein Vestvatn ga Strømmen en fortjent ledelse mot et blekt Glimt-lag, også han med hodet, men José Isidoro utlignet ni minutter før full tid med et fantastisk volleytreff. Det berget ikke gultrøyene onsdag.

– Jeg er skuffet, men jeg fryktet kampen. Det var en litt sliten gjeng og ikke den rette miksen i laget. Så kom vi under, og de la seg lavt. Jeg er skuffet over at vi mistet initiativet etter at vi fikk utligningen, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til NTB.

Kristiansund avgjorde på overtid i 2. ekstraomgang da Brattvåg, som er på nedre tabellhalvdel i sin 2.-divisjonsavdeling, ble slått 2-1. Liridon Kalludra skaffet først straffesparket Flamur Kastrati omsatte i utligningsmålet. Deretter avverget han straffesparkkonkurranse ved å drible flere motspillere og skyte i krysset i det 121. minutt.

Kjetil Rekdals sønn Niklas ga Brattvåg ledelsen i det 57. minutt, men det ble bare nesten for hjemmelaget på Brattvåg stadion.

Trøbbel for flere

Tromsø lå under for Melbo i nesten en omgang, men vendte til 2-1-seier og sørget for at iallfall ett av de nordnorske eliteserielagene er med videre i turneringen. Karl-Christian Karlsen ga Melbo ledelsen etter et langt framspill i det 20. minutt, men Brayan Rojas og August Mikkelsen vendte kampen. Superveteran Morten Gamst Pedersen hadde målgivende gjennomspill til vinnermålet.

Haugesund scoret først i bortekampen mot Sotra, men Kristoffer Stava utlignet for hjemmelaget. Det sto 1-1 til det var spilt en drøy time, men to scoringer av Kevin Krygaard berget 3-1-seier for gjestene.

Rosenborg slet lenge mot 3.-divisjonslaget Tiller, men vant til slutt 3-0. To raske mål av Erik Botheim og Birger Meling om lag kvarteret ut i 2. omgang punkterte spenningen og avverget faren for en ny RBK-nedtur, og Gjermund Åsen satte punktum. Nicklas Bendtner var heller ikke denne gang med i troppen, og han må ha tenkt sitt da laget brukte 57 minutter på å få ballen i mål.

Scoret tidlig

De øvrige eliteserielagene hadde færre problemer. Bård Finne gjorde hattrick da Vålerenga slo Eidsvold Turn 5-0. Mathias Vilhjalmsson scoret ledermålet i det 11. minutt, men hjemmelaget misbrukte et straffespark og fikk et mål annullert før pause. Etter pause scoret Finne tre og Vilhjalmsson en gang.

Lillestrøm og Odd scoret begge før det var spilt ti minutter og ga aldri fra seg overtaket på vei mot henholdsvis 4-1 over Kvik Halden og 2-0 over Arendal.

Daniel Gustavsson scoret to ganger for LSK etter Thomas Lehne Olsens ledermål, mens Torgeir Børven punkterte kampen for Odd etter Tobias Lauritsens tidlige scoring.

Mjøndalen scoret også tidlig mot Pors i en kamp som endte 4-2, men hjemmelaget hang lenge med i Porsgrunn, og Granit Shala reduserte både til 1-2 og 2-3. Jibril Bojangs 4-2-mål i det 69. minutt punkterte kampen for godt.

Ranheim vant 3-0 over Nardo. Lenge så Torbjørn Lysaker Heggems mål til å bli kampens eneste, men eliteserielaget økte to ganger i kampens fem siste minutter.

Sarpsborgs naboduell mot Fredrikstad hadde senere avspark. Stabæk tok seg videre tirsdag, mens Brann, Molde, Strømsgodset og Viking skal i aksjon torsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden