Fotballtrener Joar Hoff er død

Joar Hoff (ytterst til høyre) med Lillestrøms tropp i toppserien fotball i 1975, den første av en sammenhengende rekke sesonger på øverste nivå i fotball som ennå ikke er brutt. Arkivfoto: NTB scanpix
Joar Hoff (ytterst til høyre) med Lillestrøms tropp i toppserien fotball i 1975, den første av en sammenhengende rekke sesonger på øverste nivå i fotball som ennå ikke er brutt. Arkivfoto: NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Joar Hoff, som trente Lillestrøm opp fra nivå tre i 1973 og til seriegull i 1976, er død etter lengre tids sykdom. Han ble 80 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver Lillestrøm Sportsklubb på sitt nettsted.

Joar Hoff trente Lillestrøms A-lag i til sammen fire sesonger. Under ham ble det opprykk fra daværende 3. divisjon i 1973. To år senere trente han laget i den første sesongen etter opprykket til toppdivisjonen, der klubben nå har vært sammenhengende i 45 sesonger. I 1976 ble det seriegull.

«En gigant har forlatt oss. Hvil i fred, Joar Hof», skriver klubben på twitter.

Han var tilbake som Lillestrøm-trener i 1982, da det ble bronse i serien. Fem år tidligere trente han erkerivalen Vålerenga i øverste divisjon.

Han hadde også mange andre trenerjobber og andre verv i fotballen. Blant annet var han i Lørenskog John Carews første trener på seniorlag.

– En av LSK-historiens mest markante

Han var eldre bror av Ivar Hoff, en annen profilert fotballtrener og -leder som også har markert seg som ekspertkommentator for TV 2.

– Joar Hoff er en av LSK-historiens mest markante trenerpersonligheter, men også i resten av Fotball-Norge har han satt dype spor. Vi lyser fred over hans minne, sier LSKs styreleder Morten Kokkim.

– Dette var en trist nyhet. Joar var en alle tiders kar og har mye av æren for den framgangen LSK hadde på 1970-tallet, sier klubblegenden Tom Lund til Romerikes Blad.

Personvernpolicy