Svømmeforbundet stiller seg bak Tom Tvedt i presidentkampen

<p></p><p>Idrettspresident Tom Tvedt får støtte i presidentkampen.</p><p>Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix</p>
Idrettspresident Tom Tvedt får støtte i presidentkampen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norges Svømmeforbund fremmer Tom Tvedts kandidatur i kampen for å få fortsette som president i Norges Idrettsforbund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed står kampen om å bli norsk idretts øverste leder mellom Tvedt, Sven Mollekleiv og Berit Kjøll når idrettsforbundet samler seg til ting på Lillehammer kommende helg.

I en pressemelding skriver president i svømmeforbundet Cato Bratbakk at de har respekt for jobben valgkomiteen i Norges Idrettsforbund har lagt ned, men at de er uenige i konklusjonen.

«En inkluderende president»

«Han (Tvedt) har etter vår mening vist seg som en inkluderende president som både lytter og utfordrer oss som idrettsorganisasjon, og han har et verdigrunnlag som vi mener er til det beste for norsk idrett», skriver Bratbakk i en pressemelding.

Svømmeforbundet mener Tvedt har stått oppreist som president for Norges Idrettsforbund (NIF) i en utfordrende periode, og sier han sammen med det sittende styret vært gjennom en mediestorm som norsk idrett aldri tidligere har opplevd.

Roser Tvedt

NIFs valgkomité har innstilt Sven Mollekleiv som ny idrettspresident. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
NIFs valgkomité har innstilt Sven Mollekleiv som ny idrettspresident. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

«Det at NIF over lengre tid har brukt fellesskapets penger feilaktig er nå historie; nye retningslinjer er vedtatt og etablert i tingperioden. Det er noe vi alle er godt fornøyde med», står det i meldingen.

Der trekker de fram momskompensasjonen, midler til anlegg og grasrotandelen som saker som har vært positive under Tvedts ledelse.

NIFs valgkomité innstilte Sven Mollekleiv som ny idrettspresident, mens Berit Kjøll dukket opp som motkandidat etter å ha blitt fremmet av flere forbund, deriblant Norges Håndballforbund.

Onsdag kom også Tvedt med i kampen etter å ha blitt foreslått av Norges Svømmeforbund.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden