Acosta-show i Bodø da Brann tok sin tredje strake seier

<p></p><p>Brann-spillerne gratulerer Bismar Acosta med sin kjempescoring i 1. omgang. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix</p>
Brann-spillerne gratulerer Bismar Acosta med sin kjempescoring i 1. omgang. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Bismar Acosta hadde en lekker målgivende og et enda lekrere mål da Brann vant 2-1 over Bodø/Glimt søndag. Tre strake seirer sender Brann opp på 5.- plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trepoengeren gjør at bergenserne nå ligger à poeng med Bodø/Glimt, kun med dårligere målforskjell. Begge lagene har 17 poeng - Glimt etter ni kamper, Brann etter ti.

Mye av takken for det kan de gi til Bismar Acosta.

Først slo Acosta en lekker stikker i bakrom til Daouda Bamba, som etter en liten dytt i ryggen på Marius Lode kom alene med Ricardo. Brann-spissen dro iskaldt av målvakten, før han satte ballen i det åpne Glimt-målet. 1-0 til gjestene fra Bergen.

Bare tre minutter senere satt den igjen for de rødkledde, og denne gang var det midtstopperen som fikk æren av å score. Etter mye klabb og babb i Bodø-boksen saksesparket Acosta ballen meget lekkert i mål fra elleve meter. Scoringen var costaricanerens første i ligaen siden 25. juni 2016.

Fredrik André Bjørkan skapte ny spenning i kampen da han reduserte like før pause, også dette målet etter en corner. Ballen danset inne i Brann-boksen, før backen til slutt banket ballen opp i nettaket fra kloss hold.

Hjemmelaget ledet an i den andre omgangen og eide store deler av spillet de siste 45 minuttene, uten at de skapte all verden. De gulkledde vertene hadde muligheten på overtid etter en corner, men ingen av hjemmelagets spillere fikk foten på ballen fra fire-fem meter.

Utover det forsvarte Brann seg godt og tok sin tredje strake seier og den fjerde på de siste fem.

Det skiller fem poeng opp til serieleder Odd. Laget fra Skien har til gjengjeld én kamp til gode på laget fra Bergen.