Wondolowski satte MLS-rekord med stil

Chris Wondolowski feirer med døtrene etter å ha satt ny MLS-rekord for scoringer i karrieren med fire mål da San Jose Earthquakes slo Chicago Fire 4-1 lørdag. Foto: Jeff Chiu, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Chris Wondolowski passerte lørdag Landon Donovan og ble mestscorende spiller i MLS-historien. Det gjorde fotballveteranen med fire scoringer mot Chicago Fire.

36-åringen scoret alle sitt lags mål da San Jose Earthquakes vant 4-1 på hjemmebane. Han er oppe i 148 mål på 338 MLS-kamper, mens Donovan scoret 145 mål på 340 kamper.

– Jeg har ønsket å ta rekorden og være ferdig med det, men jeg så ikke for meg en dag som denne, sa Wondolowski, som spilte sin første kamp på halvannen måned. Han var uten scoring denne sesongen inntil han tangerte Donovans rekord med 1-0-målet i det 21. minutt.

Da han gjorde 2-0 i det 48. minutt var han alene på toppen av lista. Han hogg til da keeper David Ousted mistet grepet på et tilsynelatende ufarlig innlegg.

– Det var perfekt måte å ta rekorden. Han er alltid på hugget i feltet, sa lagkamerat Shea Salinas.

Wondolowski var ikke ferdig for dagen. Han gjorde også 3-0 og 4-0. Da han ble byttet ut rett før slutt, var det til stående applaus. Ikke bare slo han Donovans rekord, han tangerte også legendens notering på 41 seiersmål. Donovan var raskt ute med gratulasjoner.

– Det er vilt bare at han kjenner navnet mitt, sa Wondolowski.