Vanvittig drama og ekstraomganger da Vipers tok første stikk

Emilie Hegh Arntzen scoret ni mål i 41-38-seieren over Storhamar. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Vipers var storfavoritt mot Storhamar i den første sluttspillsfinalen, men trengte ekstraomganger for å slå de gulkledde gjestene. Det endte 42-40 til Vipers

Med fem sekunder igjen av ordinær spilletid ble Emilie Hegh Arntzen overfalt av tre Storhamar-spillere, men landslagsspilleren klarte likevel å få av gårde et svært presset skudd. Ballen snek seg i mål, og Arntzen sørget for ekstraomganger etter at Storhamar ledet med fem mål med drøye ti minutter igjen.

I ekstraomgangene var hjemmelaget sterkest. Nevnte Arntzen scoret tre av målene for Vipers, som til slutt vant 42-40 i et fyrverkeri av en håndballkamp.

Dermed har Vipers et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Hamar tirsdag.

Vipers-løst Lunde

Vipers kom rett fra mesterligasluttspillet i Budapest, der laget ble nummer tre etter å ha slått Metz 31-30 i bronsekampen. Likevel kom bronsen med en bismak, for målvakt Katrine Lunde skadet seg stygt da det fremre korsbåndet røk. Trolig går det opp mot ett år før hun kan være fullt tilbake på håndballbanen.

Hun var med på sidelinjen lørdag og så at gjestene fra Hamar spilte meget godt i den første sluttspillsfinalen mot storfavorittene fra Kristiansand. Vipers jakter en trippel, som i fjor, med seier i cupen, serien og sluttspillet. I tillegg ligger det en mesterligaplass i potten for vinneren.

Storhamar-kaptein Betina Riegelhuth måtte ut med en kneskade tidlig i omgangen, men selv uten sin kaptein imponerte gultrøyene. Lagene fulgte hverandre tett gjennom de første 30 minuttene. Guro Nestaker banket inn 18-17-ledelse til gjestene til pause med et skudd fra 15 meter med ett sekund igjen på klokka.

Sist gang lagene møttes vant Vipers 40-18. I lørdagens kamp hadde altså Storhamar scoret like mange på de første 30 minuttene.

Nestaker-show

Vipers kom à jour tidlig i den andre omgangen, men Nestaker var likevel i fyr og flamme og satte inn sitt ellevte mål på elleve forsøk til 26-25 i favør Storhamar med drøye 15 minutter igjen. I tillegg sto veteranen Chana Masson i Storhamar-buret som en levende vegg.

Og da Storhamar scoret tre strake til 29-25 med kvarteret igjen, måtte Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad ta timeout.

Det så ut til å hjelpe. Først økte Storhamar til 30-25 ved Nestaker, før Vipers tok over og var to mål bak med seks minutter igjen. På 33-31 i favør Storhamar spilte gjestene sju mot seks, før et skudd fra Tonje Enkerud gikk i tverrliggeren. Fra egen halvdel satte Emilie Hegh Arntzen ballen i mål til 32-33 med tre minutter igjen.

Dramatikk på tampen

I det neste angrepet prøvde Storhamar igjen på sju mot seks, og også denne gang endte Vipers opp med ballen. Arntzen prøvde lykken igjen fra egen halvdel, men bommet.

Så satte Nestaker inn 34-32 i overtall med drøye minuttet igjen. Hegh Arntzen reduserte til 33-34 og utlignet til 34-34 på tampen, og i ekstraomgangene var det hjemmelaget som var sterkest.

Guro Nestaker spilte eventyrlig godt og scoret 17 mål på 21 forsøk. Likevel klarte hun ikke å hindre tap.

Neste kamp i best-av-tre-serien spilles i Hamar tirsdag.