Arsenal oppgitt over fansens reisekrise

Arsenal er kritisk til UEFAs valg av arrangørby for europaligafinalen. Foto: Alberto Saiz / AP / NTB scanpix
Arsenal er kritisk til UEFAs valg av arrangørby for europaligafinalen. Foto: Alberto Saiz / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Beslutningen om å legge europaligafinalen i fotball til Baku har skapt uakseptable og ekstreme reiseproblemer for Arsenal-fansen, hevder London-klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arsenal og Chelsea har blitt tildelt kun 6.000 billetter hver til det helengelske finaleoppgjøret i Aserbajdsjan 29. mai. Finalearenaen i Baku har samtidig plass til 68.700 tilskuere.

Nå opplyser Arsenal at selv de 6.000 billettene klubben har fått kan bli vanskelige å få solgt. Årsaken er problemene med å komme seg til Aserbajdsjan.

– Tiden vil vise om det er mulig for 6.000 Arsenal-tilhengere å komme seg til kampen, tatt i betraktning hvor ekstreme reiseutfordringene er, heter det i en uttalelse fra Premier League-klubben.

– Vi har 45.000 innehavere av sesongkort, og at så mange skal gå glipp av kampen fordi man velger en finalearena med så dårlig transportmuligheter til, er enkelt og greit ikke riktig, skriver Arsenal videre.

Ber UEFA ta grep

Det går relativt sett få fly til Baku fra den vestlige delen av Europa. Antall avganger er samtidig øket i forbindelse med europaligafinalen, men prisene er langt høyere enn normalt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har mottatt mange klager fra våre fans rundt dette, og vi deler deres bekymringer, heter det fra Arsenal.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) gikk fredag ut sa at det ville se på muligheter til å bidra slik at tilhengerne fikk «lavere kostnader i forbindelse med finalen».

Klubben gir videre uttrykk for at den har problemer med å forstå hvilke kriteriene som legges til grunn når finalearenaene velges ut, og at den sliter med å forstå hvordan man tar hensyn til supporterne i prosessen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

London-klubben oppfordrer UEFA til i framtiden å vie mer tid til å legge forholdene til rette for fansen og kaller 2019-løsningen uakseptabel.

Arsenals tidligere klubbsjef Ivan Gazidis satt i styret i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) da Baku ble plukket ut som finaleby.

Gir Mkhitaryan grønt lys

Aserbajdsjans idrettsminister Azad Rahimov forsvarer valget og mener det var fortjent at finalen ble lagt til landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er Europa, og enhver by har sjansen til å få være vertskap til et slikt arrangement, sier han.

Baku søkte også om å få arrangere mesterligafinalen denne sesongen. Den endte med å bli lagt til Madrid.

Arsenal har tidligere uttrykt bekymring rundt om lagets armenske midtbanemann Henrikh Mkhitaryan vil bli gitt tillatelse til å reise inn i Aserbajdsjan gitt den politiske spenningen mellom landet Armenia og Aserbajdsjan.

Idrettsminister Rahimov opplyser at det ikke vil bli problemer rundt Mkhitaryans deltakelse i kampen.