Horneland tapte mot gamle venner, RBK-krisen forverret

Eirik Hornelands Rosenborg tapte sin fjerde kamp for sesongen etter 0-2 hjemme for FK Haugesund. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Eirik Hornelands Rosenborg tapte sin fjerde kamp for sesongen etter 0-2 hjemme for FK Haugesund. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eirik Hornelands første møte med gamleklubben Haugesund som RBK-trener ble et lite mareritt. Haugesund trakk det lengste strået på Lerkendal og vant 2-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter kampen var aktørene i RBK-leiren langt nede.

– Det er en dyster stemning i garderoben, selvfølgelig. 16. mai er viktig å vinne uansett i form av det som skjer dagen etterpå, men i situasjonen vi er i, trenger vi alle poengene vi kan få. Vi skaper ikke voldsomt store sjanser. Heldigvis er det 22 kamper igjen til å ta tre poeng i hver av de kampene, sa keeper André Hansen til NTB.

– Blytungt. Det var en fryktelig svak prestasjon, synes jeg. Det var stusselige saker. Vi er et lag i trøbbel, vi er et lag uten selvtillit. Det er tungt å være leder for det, uttalte Eirik Horneland til NTB etter oppgjøret.

– Hvor dramatisk er dette?

– Meget.

Fikk Bendtner-spørsmål

Selv om Rosenborg hadde plukket fire poeng på de siste to kampene, slet trønderne fortsatt tungt i bunnen av tabellen før torsdagens hjemmeoppgjør.

På toppen av den svake formen innledningsvis denne sesongen, har også Nicklas Bendtner vært mye i fokus fordi han har blitt vraket til de siste RBK-kampene. Inngangen til oppgjøret mot gamleklubben til Eirik Horneland hadde med andre ord ikke vært optimal.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg skjønner at det spørsmålet kommer, men jeg vil ikke diskutere det nå, svarte Horneland på spørsmål om Bendtner burde vært med i troppen.

Les også: Tidligere RBK-trener roser Bendtners holdning

Mer trøbbel

Og på den solfylte Lerkendal-gressmatta, foran 17 799 på tribunen, var det torsdag lite som minnet om festfotball fra hjemmelaget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidlig i oppgjøret brant gjestenes Ibrahima Wadji en kjempemulighet. Han ble spilt alene med André Hansen, men avslutningen fra angriperen gikk rett på en utrusende RBK-målvakt.

Etter flere brukbare muligheter for begge lag tok gjestene ledelsen på overtid av den første omgangen. Alexander Stølås svingte inn et frispark som Christian Grindheim headet i mål fra 12 meter. En meget lekker og vanskelig teknisk utført heading av Grindheim, som scoret sitt første mål for sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjestene økte etter timen da Fredrik Pallesen Knudsen fikk stå helt alene etter en corner. Han takket og bukket og stanget inn 2-0.

Les også: Mer hodebry for Horneland: Rosenborg-profil ute på ubestemt tid

Nest sist

Flere scoringer ble det ikke på Lerkendal. Faktisk var det gjestene som hadde flere bra muligheter på 2-0.

– Vi kommer ikke i gang og det blir for statisk. At vi får 0-1 før pause... Da er det noen mentale faktorer som spiller inn, uttalte André Hansen til NTB etter kampslutt.

Tapet, Rosenborgs fjerde denne sesongen, gjør at klubben ligger nest sist i Eliteserien etter åtte ligakamper. Rosenborg har kun Tromsø bak seg på tabellen.Tapet, Rosenborgs fjerde denne sesongen, gjør at klubben ligger nest sist i Eliteserien etter åtte ligakamper. Rosenborg har kun Tromsø bak seg på tabellen.