Horneland tapte mot gamle venner, RBK-krisen forverret

Eirik Hornelands Rosenborg tapte sin fjerde kamp for sesongen etter 0-2 hjemme for FK Haugesund. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Eirik Hornelands Rosenborg tapte sin fjerde kamp for sesongen etter 0-2 hjemme for FK Haugesund. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Eirik Hornelands første møte med gamleklubben Haugesund som RBK-trener ble et lite mareritt. Haugesund trakk det lengste strået på Lerkendal og vant 2-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter kampen var aktørene i RBK-leiren langt nede.

– Det er en dyster stemning i garderoben, selvfølgelig. 16. mai er viktig å vinne uansett i form av det som skjer dagen etterpå, men i situasjonen vi er i, trenger vi alle poengene vi kan få. Vi skaper ikke voldsomt store sjanser. Heldigvis er det 22 kamper igjen til å ta tre poeng i hver av de kampene, sa keeper André Hansen til NTB.

– Blytungt. Det var en fryktelig svak prestasjon, synes jeg. Det var stusselige saker. Vi er et lag i trøbbel, vi er et lag uten selvtillit. Det er tungt å være leder for det, uttalte Eirik Horneland til NTB etter oppgjøret.

– Hvor dramatisk er dette?

– Meget.

Fikk Bendtner-spørsmål

Selv om Rosenborg hadde plukket fire poeng på de siste to kampene, slet trønderne fortsatt tungt i bunnen av tabellen før torsdagens hjemmeoppgjør.

På toppen av den svake formen innledningsvis denne sesongen, har også Nicklas Bendtner vært mye i fokus fordi han har blitt vraket til de siste RBK-kampene. Inngangen til oppgjøret mot gamleklubben til Eirik Horneland hadde med andre ord ikke vært optimal.

– Jeg skjønner at det spørsmålet kommer, men jeg vil ikke diskutere det nå, svarte Horneland på spørsmål om Bendtner burde vært med i troppen.

Les også: