Liverpools «vidunderlige» sesong fortjener et trofé

Liverpools Georginio Wijnaldum scoret to mål på to minutter da Barcelona ble slått 4-0 på Anfield i forrige uke. Nå vil han avslutte sesongen med et trofé.
Liverpools Georginio Wijnaldum scoret to mål på to minutter da Barcelona ble slått 4-0 på Anfield i forrige uke. Nå vil han avslutte sesongen med et trofé. Foto: Peter Byrne / AP

Liverpool har hatt en utrolig sesong. Lagets nederlandske midtbanespiller Georginio Wijnaldum mener at klubben har fortjent en pokal for slitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool sanket 97 poeng i årets Premier League, noe som normalt ville holdt til ligagull - men denne sesongen var Manchester City et lite poeng bedre. Liverpools poengsum var den tredje høyeste i seriens 27 år lange historie.

Men selv om ligagullet glapp har Liverpool fortsatt mulighet til å hente hjem et gjevt trofé denne sesongen.

Jürgen Klopps mannskap har allerede startet forberedelsene til mesterligafinalen i Madrid mot Tottenham 1. juni. Georginio Wijnaldum, som scoret to av de fire målene i 4-0-seieren over Barcelona i semifinalen, mener innsatsen fortjener en pokal.

Til klubbens nettside sier Wijnaldum at Liverpool fortjener sølvtøy som bevis for den gode sesongen.

– Alt i alt mener jeg at vi har hatt en flott sesong, og nå blir utfordringen å avslutte med en tittel for å gjøre sesongen komplett, sa 28-åringen.

– Det vil være veldig trist hvis vi avslutter sesongen uten ett trofé, spesielt fordi jeg mener det har vært en ganske solid sesong. Jeg synes at sesongen fortjener det, sier nederlenderen.

Han mener Liverpool ikke hadde avgjørelsen om seriemesterskapet i egne hender, men at de i mesterligafinalen kan kontrollere det selv.

– Det vil være spesielt ettersom denne sesongen fortjener en god avslutning, sa han på spørsmål om muligheten til å ta klubbens sjette europacuptriumf.

– Vi drar til Madrid for å gjøre alt som er mulig for å få den avslutningen vi håper på, men det blir tøft.

Liverpool har ikke vunnet engelske toppserien siden 1990. Mesterligaen vant de sist i 2005.

Personvernpolicy