Tidligere RBK-trener roser Bendtners holdning

Tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har kun gode ting å si om den danske spissen Nicklas Bendtner.
Tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har kun gode ting å si om den danske spissen Nicklas Bendtner. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen sier han føler med klubbens stjernespiss Nicklas Bendtner som sliter med manglende spilletid i RBK. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er rett og slett bare synd. Nicklas er en fantastisk fotballkapasitet. Det er en trist situasjon, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Ingebrigtsen var selv med å hente den tidligere Arsenal-spilleren til Rosenborg. Dansken ble eliteseriens toppscorer med 19 mål i sin første sesong i 2017, men maktet bare fem nettkjenninger forrige sesong.

Denne sesongen har Bendtner fått lite spilletid, og i sist kamp mot Lillestrøm var han ikke engang med i troppen.

– Jeg har ikke grunnlag for å si om det er andre ting enn sportslige som gjør at han ikke fikk være med mot Lillestrøm. Men sånn jeg kjenner Nicklas, har jeg bare positive ting å si, sier den tidligere RBK-treneren som forteller at han aldri opplevde problemer med danskens motivasjonen.

– Nei. Jeg opplevde at han var ett hundre prosent dedikert til fotballen. Det samme var de andre i gruppa. Alle jobbet knallhardt for Rosenborg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Bendtner forstår ikke hvorfor han må slite benken

Bendtner har kontrakt med Rosenborg ut sesongen, men klubben har antydet at den danske spissen kan bli solgt allerede i sommer.

Ingebrigtsen ledet Rosenborg til tre seriemesterskap og to cupgull i sin periode som trener for klubben før han forrige sesong fikk sparken. 1. juni starter han jobben som hovedtrener for den belgiske toppklubben Oostende.

Rapport: Over halvparten av RBK-spillerne mener lagkameratene ikke gir alt