New York Times: Manchester City risikerer ett års utestengelse

Manchester City jublet søndag for sitt andre strake ligatrofé i England.
Manchester City jublet søndag for sitt andre strake ligatrofé i England. Foto: Frank Augstein / AP/NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En gruppe som har gransket Manchester City foreslår at klubben utestenges fra spill i Europa i ett år, skriver New York Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I begynnelsen av mars besluttet UEFA å granske den engelske klubben. Årsaken er at de er mistenkt for å ha brutt organisasjonens finansielle regler, kalt FFP. Det handler om hvordan klubber finansierer sin virksomhet.

New York Times skriver mandag at granskningsgruppen nå har kommet til konklusjonen at klubben bør utestenges fra spill i Europa i ett år. Dersom opplysningene stemmer skal en komité avgjøre om ett år er riktig straff for klubben. Dersom det blir stående som straff, kan City anke dommen til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Bakgrunnen for granskningen er avsløringer er Football Leaks-dokumentene. I november publiserte det tyske magasinet Der Spiegel, samt en rekke andre aviser, interne dokumenter om klubbens økonomiske drift.

Der hevdes det at City har lurt seg unna UEFAs reglement ved å skjule inntektskilder fra sponsoravtaler med forbindelser med klubbens eiere fra Abu Dhabi i De forente arabiske emirater.

Klubben har tidligere avfeid alle beskyldninger.