Strømsgodset-nedturen fortsetter, uten seier på seks kamper

André Danielsen fikk sjansen fra start for Viking. Her i duell med Strømsgodsets Lars Vilsvik i mandagens eliteserieoppgjør på Marienlyst. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Verken Strømsgodset eller Viking klarte å finne nettmaskene i mandagens kamp i Eliteserien i fotball.

Med sitt ene poeng tok Strømsgodset seg forbi Rosenborg på tabellen. Viking på sin side tok seg opp forbi Brann på sjetteplassen.

Strømsgodset har med mandagens resultat ikke vunnet på seks kamper. Laget fra Drammen vant serieåpningen mot Haugesund, men siden er det blitt tre uavgjort og tre tap.

– Det ble ikke noe bra resultat hjemme det. Vi er ikke gode nok nå, sa Marcus Pedersen til Eurosport.

– Vi slipper ikke inn mål og det har vært hovedfokuset vårt i det siste. I dag kunne vi avgjort med bare ett mål, men det klarte vi ikke. Vi må opp mange hakk skal vi få publikum tilbake, sa Pedersen.

Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen så noen forbedringer i laget, men så at laget hans mangler mye selvtillit i spillet sitt etter en tung periode.

– Vi var altfor variable. Det var OK i 1. omgang. Vi startet bra i annen omgang, men vi ga ifra oss initiativet i kampen mot slutten, sa Ingebretsen til Eurosport.

Aktuelt: Børven avgjorde for Odd

Ett poeng var greit

– Jeg er fornøyd med kampen. Defensivt er vi gode i hele kampen. Vi hadde noen gode sjanser mot slutten, men ett poeng er greit, sa Viking-trener Bjarne Berntsen.

Viking var aggressive i presset sitt innledningsvis, men Bjarne Berntsens menn klarte ikke å skape det helt store sjansene av offensiven sin. Det ble altfor omstendig og lite presisjon i spillet.

Etter å ha summet seg tok Strømsgodset mer og mer over. Nærmest scoring for hjemmelaget i 1. omgang var Mustafa Abdellaoue etter elleve minutter ble spilt igjennom i bakrommet. Avslutningen hans gikk derimot i et Viking-bein og til corner. Noen av Godset-spillerne mente at det var hånden ballen var borti og ropte på straffe uten at dommeren reagerte.

Angrepstrioen vraket

Berntsen hadde merkelig for mange valgt å vrake hele angrepsrekken sin fra forrige møte hjemme mot Vålerenga (1-1).

Verken Tommy Høiland, Zlatko Tripic eller Zymer Bytyqi var i startelleveren. Sistnevnte kom derimot inn for Fredrik Torsteinbø etter bare 20 minutter.

Etter 75 minutter var derimot trioen komplett etter at også Tripic og Høiland hadde kommet innpå.

Det ble litt mer sting i angrepet det siste kvarteret, men uten at målvakt Viljar Myhra ble satt på altfor mange prøvelser.

Marcus Pedersen, som har hatt noen utenomsportslige ting gående den siste tiden, var tilbake på benken for Strømsgodset. Han kom innpå og fikk med seg det siste snaue kvarterer sammen med Muhamed Keita.

Dermed skulle også Strømsgodset være litt mer giftige framover, men uten at det ga tellende resultat.

16. mai skal Strømsgodset til hovedstaden og møte Vålerenga, mens Viking tar imot Stabæk.