Russisk antidopingsjef ber om drastiske endringer innen russisk friidrett

Her er russiske utøvere i OL i Rio i 2016. Landets antidopingsjef foreslår drastiske grep for å få delta også i 2020.
Her er russiske utøvere i OL i Rio i 2016. Landets antidopingsjef foreslår drastiske grep for å få delta også i 2020. Foto: Timo Jaakonaho / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands antidopingsjef mener landet bør kvitte seg med friidrettspresidenten og alle landslagstrenerne for å få delta i OL i Tokyo neste sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I høst bestemte verdens antidopingbyrå (WADA) å oppheve utestengelsen av Russland. Men Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) har foreløpig ikke gitt nasjonen grønt lys. Ganus mener det må drastiske grep til for å overbevise om at de bør få delta i Tokyo.

Han foreslår nemlig at landet bør sparke blant andre friidrettspresidenten og alle landslagstrenerne i friidrett i Russland. I et brev til sjefen i Russlands olympiske komité, Stanislav Pozdnjakov, skriver han at de bør kvitte seg med alle i ledende stillinger i det russiske friidrettsforbundet samt alle landslagstrenere i friidrett.

Det kommer fram i brevet som nyhetsbyrået Reuters har fått tilgang på.

– Med tanke på at det er veldig lite tid til OL i Tokyo, og at det er mye som skal koordineres med IAAF i arbeidet med å forandre friidrettsforbundet, trengs en rask beslutning, skriver han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han vil også at det skal opprettes en internasjonal arbeidsgruppe med russere og internasjonale eksperter som kan hjelpe det russiske friidrettsforbundet tilbake i IAAF-varmen.

I juni kommer Det internasjonale friidrettsforbundet med sin Russland-beslutning.

McLaren-rapporten dokumenterte i 2016 omfattende og myndighetsassistert dopingjuks fra Russland i årene 2011 til 2015.

Les også: Mer dopingtrøbbel i russisk friidrett