Solbakken blir værende i København

Ståle Solbakken har forlenget med FC København. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Ståle Solbakken har forlenget med FC København. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ståle Solbakken og FC København er enige om en ny avtale som binder ham til klubben til sommeren 2023. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser den danske hovedstadsklubben mandag.

Solbakken, som for lengst har sikret seg legendestatus i København, sikret nylig klubbens 13. serietittel. Nordmannen har ledet klubben til åtte av dem. I tillegg vant han ett seriemesterskap med klubben som spiller.

– Vi ser på FCK og Ståle som en perfekt match i forhold til våre høye ambisjoner og internasjonale fokus. Og vi er overbevist om at vi har rett mann i spissen for det sportslige med tanke på den utviklingen vi er inne i, sier FC Københavns styreformann Bo Rygaard til klubbens nettside.

Solbakken har vært trener for FCK i to perioder. Først fra 2006 til 2011. Etter to år i tyske Köln og ett år i Wolverhampton, vendte nordmannen tilbake til den danske hovedstaden i 2013.

Så langt har han ledet laget i 567 kamper.

– Vi har en ambisjon om å spille med de beste i verden, og det driver meg selv om det er vanskelig å innfri. Vi vil vinne mesterskap og komme oss ut i Europa og spille mot de beste hver sesong, sier Solbakken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg synes vi står sterkere enn noensinne i forhold til vår sportslige setup, og det er på ingen måte noen enkeltmannsprestasjon av meg når vi lykkes. Vi har sterke folk på alle poster og en riktig spennende spillerstall å jobbe med, tilføyer han.

Solbakken har vunnet utmerkelsen Årets trener tre ganger i Danmark og har tatt København til mesterligaens gruppespill fire ganger.

– Ståle Solbakkens resultater med klubben taler for sig selv. Han er en meget sterk og dyktig sportslig leder, som ikke bare har oppnådd store resultater med klubben, men også vært sentral i oppbyggingen av en sterk sportslig struktur og organisasjon, sier styreleder Rygaard.