Pedersen, Markeng og Lindvik inn på hopplandslaget

Robin Pedersen er inne på hopplandslaget neste sesong. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Robin Pedersen er inne på hopplandslaget neste sesong. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hopplandslaget er inne i et generasjonsskifte. Robin Pedersen (22), Marius Lindvik (20) og Thomas Aasen Markeng (18) kommer inn foran neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De tre fremadstormende ungguttene erstatter langt mer meritterte Kenneth Gangnes og Andreas Stjernen. Dermed utvides laget med én løper. Skadeplagede Gangnes ga allerede tidlig i vinter beskjed om at veien tilbake til toppen ble for lang, mens Stjernen rundet av sin innholdsrike karriere med Raw Air-rennet på hjemmebane i Granåsen i mars.

– Vi har tre unge løpere med Markeng, Pedersen og Lindvik som har vist seg fram i vinter, sier landslagstrener Alexander Stöckl,

Johann André Forfang, Daniel Andre Tande, Anders Fannemel, Robert Johansson og Halvor Egner Granerud får fornyet tillit av landslagssjef Alexander Stöckl.

Østerrikeren har ikke lagt skjul på at laget hans står foran et generasjonsskifte.

Robin Pedersen, Thomas Aasen Markeng og Marius Lindvik har alle fått måle krefter med de beste gjennom store deler av sesongen som nylig er avsluttet. Pedersen, som er sønn av tidligere storhopper Trond Jøran Pedersen, fikk blant annet plass på hoppukelaget. Markeng fikk på sin side plass i VM-troppen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sistnevnte, som også ble juniorverdensmester i vinter, havnet i overskriftene da han fikk et ublidt møte med reklameskiltene i Bergiselbakken i Innsbruck.

På kvinnesiden utvides landslagstroppen med én utøver. Ingebjørg Saglien Bråten, som har hoppet mye verdenscup i vinter, kommer inn. Hun utgjør dermed laget sammen med Anna Odine Strøm, Silje Opseth og hoppdronningen Maren Lundby.

– Vi går fra tre til fire jenter. Det er vi kjempeglade for. Vi har kanskje det laget med høyest potensial i verden, sier kvinnelandslagstrener Christian Meyer.

De nevnte fire utgjorde det norske laget som tok bronsemedalje i den historiske lagkonkurransen for kvinner under VM i Seefeld.

Henning Stensrud forsterker trenerteamet på kvinnesiden.