Slik er Vipers-planen til Gjekstad

Trener Ole Gustav Gjekstad er glad etter kampen mellom Metz og Vipers. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Trener Ole Gustav Gjekstad er glad etter kampen mellom Metz og Vipers. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vipers Kristiansand slo til uten keeper Katrine Lunde på banen. Nå starter jobben med å ta ytterligere et steg til mot toppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag vant Györ 31–22 over Vipers i semifinalen i Champions League-sluttspillet. Metz tapte for Rostov. Metz ble så slått av Vipers med ett mål.

På veien pådro Lunde seg en alvorlig skade. Hun er trolig ute av spill i et snaut år, om hun skulle ville kjempe seg tilbake.

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad regner med å beholde sine nøkkelfolk en god stund til, men skal klubben ta steget opp blant de ypperste lagene, trengs gode forsterkninger under marsjen. En etablert keeper topper listen nå.

Det er trolig at Vipers også kommer til å miste nøkkelspillere til utenlandske klubber etter hvert.

Stortalentet Henny Reistad kunne forlatt Vipers på dagen og minst tre-firedoblet sin lønn. – Jeg tror vi skal klare å tilby henne et like godt sportslig tilbud som de andre, men det er nok mer penger andre steder, sier Gjekstad til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi merker at vi er blitt mer attraktive både for agenter og spillere. Det går litt begge veier. Noen klubber vil jo også ha våre spillere. Så det skjer litt.

Endring?

– Vi er veldig tydelig på hva våre rammer er. Så må vi være pragmatiske (rundt lønn) når det gjelder framtiden. Det hjelper egentlig ikke å ha tydelige økonomiske rammer, dersom du mangler tre-fire sentrale spillere. Vi må ta stilling til dette når den problemstillingen dukker opp, sier Gjekstad til NTB.

– Vi forholder oss jo til en totalpott. Den skal vi forvalte på en fornuftig måte. Så skal det være en rettferdighet i det. Samtidig må vi ha dekket opp i de posisjonene der vi trenger spillere.

Verdens beste håndballjenter har en årslønn på cirka 3 millioner etter skatt. Det er beløp milevis unna det Vipers kan være med på.

Klubben kommer ut av årets mesterliga med direkte bonusinntekter på cirka 1,4 millioner kroner. Dette er penger som kommer fra Det europeiske håndballforbundet. Beløpet skal utgjøre snaut 10 prosent av Vipers' sesongbudsjett.

Vipers og Storhamar møtes i den norske sluttspillfinalen, som avslutter sesongen i Norge.