Sarpsborg senket av Gjesdal

Henrik Gjesdal sendte Kristiansund i ledelsen mot Sarpsborg.
Henrik Gjesdal sendte Kristiansund i ledelsen mot Sarpsborg. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Tross enorme Sarpsborg-sjanser var det Kristiansund som scoret etter en forsvarstabbe og vant 1-0 i eliteserien i fotball søndag.

Sarpsborg burde tatt sin andre seier for sesongen hjemme mot Kristiansund, men Geir Bakkes menn klarte ikke å få ballen i mål på eget kunstgress.

Mens vertene slet foran mål, viste Kristiansund at fotball kan være brutalt ved å score på en av sine få sjanser gjennom kampen. Henrik Gjesdal var på rett sted til rett tid da han mottok ballen på kort hold etter et dårlig klareringsforsøk fra Sarpsborg.

– Vi skaper mye i dag, og vi scorer ikke mål. Da må man regne med at motstanderen kommer seg til noe, og det gjorde de. Da blir det null poeng til oss og tre til KBK, oppsummerte Geir Bakke diplomatisk overfor Eurosport etter kampslutt.

Sarpsborg-trøkk

Vertene var det klart førende laget de første 45 minuttene, og Kristiansund var heldig som kunne gå til pause med 0-0.

Amin Askar startet omgangens sjansebonanza da han dro seg inn i 16-meteren og skjøt utenfor stolpen. Lars Jørgen Salvesen var farlig frempå ved flere anledninger, men sørlendingens første hjemmemål for sesongen lar vente på seg.

En annen sørlending gjorde det vanskelig for Sarpsborg. Kristiansund-keeper Sean McDermott vartet opp med en god reaksjonsredning da Kristoffer Zachariassen fikk avsluttet fra kort hold. Forsøket ble derimot avblåst for offside.

Like før pause vartet gjestenes Torgil Gjertsen opp med en redning på strek, før returen ble satt høyt over av Ole Jørgen Halvorsen.

Skrekkelig klarering

Tross et klart Sarpsborg-overtak var det de tilreisende supportere som kunne juble for kampens første mål. Steffen Lie Skåleviks klarering på fem meter gikk rett i Askar, før den endte i beina på Henrik Gjesdal. Han fikk en enkel jobb med å sende Kristiansund i ledelsen.

Østfoldingene presset hardt på for utligning, men det ville seg altså ikke. Lars Jørgen Salvesen hadde en eventyrlig mulighet til stange inn 1-1, men sørlendingen klarte ikke å styre innlegget til Joachim Thomassen i det åpne buret.

Noe tidligere ropte Sarpsborg på straffe da Zachariassen gikk i bakken, men dommer Tore Hansen lot seg ikke lure av skulder-mot-skulder-duellen.

Mens Sarpsborg slet foran mål, klarte ikke Kristiansund å utnytte kontringsrommene som oppsto. Gjestene kunne likevel juble for tre poeng og sesongens fjerde seier.