Arsenal misfornøyd med billettfordeling til finale

Arsenals Mattéo Guendouzi (til v.) og Pierre-Emerick Aubameyang jubler etter å ha sikret finaleplass i europaligaen. Supporterne jubler ikke like mye over antall billetter klubbene har fått til finalen i Baku. Foto: Alberto Saiz, AP / NTB scanpix
Arsenals Mattéo Guendouzi (til v.) og Pierre-Emerick Aubameyang jubler etter å ha sikret finaleplass i europaligaen. Supporterne jubler ikke like mye over antall billetter klubbene har fått til finalen i Baku. Foto: Alberto Saiz, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arsenal raser mot UEFA etter at finaleklubbene i europaligaen kun får 6000 billetter hver til sine supportere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

29. mai spiller Arsenal og Chelsea finale i europaligaen i Baku. Stadion har plass til 68.700 tilskuere, men mindre enn 20 prosent av billettene er øremerket finalelagenes supportere.

Det Europeiske fotballforbundet (UEFA) har nemlig ikke gitt mer enn 6000 billetter til hver av klubbene. Altfor lite, mener klubben nord i London.

– Det betyr at tusenvis av fans som har støttet klubben i årevis og tatt del i vår europaligareise denne sesongen ikke får muligheten til å se kampen på stadion, skriver Arsenal på sine nettsider.

Arsenal, som har over 45.000 personer på venteliste til å få sesongkort til klubbens hjemmekamper, opplyser at klubben er i samtaler med UEFA om å få flere billetter til sine fans.

Også i mesterligaen skal det spilles et helengelsk oppgjør i finalen når Liverpool og Tottenham barker sammen i Madrid 1. juni. Der er supporterne tilgodesett med flere billetter, men det reageres på høye priser.

Klubbene har fått drøye 16.600 billetter hver til finalen på Wanda Metropolitano, som tar 68.000 tilskuere. Skyhøye priser på flyreiser, hotellrom og selve billettene gjør det imidlertid vanskelig for supporterne.