Solskjær: – Mirakuløst om vi kjemper om tittelen neste sesong

Ole Gunnar Solskjær innrømmer at det er en lang vei opp til Pep Guardiola og Manchester City. (AP Photo/Jon Super)
Ole Gunnar Solskjær innrømmer at det er en lang vei opp til Pep Guardiola og Manchester City. (AP Photo/Jon Super) Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ole Gunnar Solskjær tviler på at Manchester United kan kjempe om ligagull allerede om ett år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Før siste serierunde er avstanden fra Manchester United til byrival City på 29 poeng. Opp til Liverpool på annenplass er det 28 poeng. Ole Gunnar Solskjær er ærlig om at det ikke vil bli enkelt å hente dem inn kommende sesong, og nordmannen sa klart ifra om at United trolig ikke vil være i tittelkampen allerede om ett år.

– Jeg har vært ganske ærlig om at det vil være mirakuløst om vi kjemper om tittelen neste sesong siden vi er så mange poeng bak. Neste sesong må vi lukket gape opp til dem. Om vi klarer å være nære i februar eller mars er det fantastisk, sier Solskjær ifølge Sky Sports.

Viktig sommer

Han forteller at Premier League nå er langt tøffere å hevde seg i en da han selv var spiller.

– Det er ikke som da jeg spilte. Da vi eller Arsenal vant ligaen. Nå er det veldig stor konkurranse, og det forteller at det kommer til å bli en stor utfordring. Vi ønsker å komme tilbake dit vi hører hjemme. Neste sesong har vi en stor utfordring foran oss, sier United-manageren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han sier den kommende sommeren blir viktig. Da må klubben gjøre grovjobben som skal føre dem nærmere de beste lagene. Ander Herrera og Antonio Valencia er blant dem som ikke har kontrakt etter sesongen.

– Selvsagt blir det en viktig sommer. Det er spillere der kontrakten går, og noen spillere vil garantert komme inn. Noen unge spillere vil komme inn. Vi har jobbet siden jeg kom med å forsterke. Vi har pekt ut noen spillere som vi mener kan passe laget vårt. La oss håpe vi klarer å lande noen avtaler, sier Solskjær.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ansatte assistenttrener

Han var tydelig på at United ikke bare har planer om å hente etablerte spillere, og at å hente unge talenter man kan utvikle er en viktig del av klubbens historie. Han trakk fram både Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo som eksempler.

Fredag ble det også klart Mike Phelan har skrevet under på en avtale som gjør ham til Manchester Uniteds assistenttrener de tre neste årene. Det gleder nordmannen.

– Kunnskapen hans, rutinen hans, måten han opptrer på. Alle i klubben nyter å snakke med ham. Spillerne respekterer ham. Han har jobbet med de beste. Jeg er en ung manager, og han har erfaring, sier Solskjær fornøyd.