Carlsen slo Karjakin og leder i Abidjan

Magnus Carlsen leder Grand Chess Tour-turneringen i Elfenbenskysten etter tre seirer på sine fire første partier i hurtigsjakk. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Magnus Carlsen leder Grand Chess Tour-turneringen i Elfenbenskysten etter tre seirer på sine fire første partier i hurtigsjakk. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Carlsen slo Sergej Karjakin med svart i det første av torsdagens tre hurtigsjakkpartier i Grand Chess Tour-turneringen i Abidjan og er alene i ledelse

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var et parti som ifølge arrangørens sjakkcomputer svingte fram og tilbake, der Carlsen skaffet seg et klart overtak, ga det fra seg før han til slutt avgjorde. Selv sa han at han følte seg komfortabel.

– Helt fra åpningen følte jeg at jeg var i en god posisjon, og det var lett å spille offensivt. Han (Karjakin) gjorde det jeg syntes var et risikabelt trekk med løperen sin, og jeg hadde så mange fristende muligheter at det var vanskelig å velge, sa Carlsen i et intervju med arrangøren rett etter partiet.

– Jeg ser at computeren mente han hadde sjanser, men hva vet jeg?

Carlsen ofret tidlig begge sine løpere for springere. Mot slutten var han en bonde under, men hadde best posisjon og mer tid, og etter 35 trekk og en snau times spill måtte Karjakin rekke fram hånden.

– Fryktelig

Carlsen innledet turneringen med to seirer onsdag, før det ble remis mot Hikaru Nakamura i dagens siste parti. Dermed var han i delt ledelse med Wei Yi etter første dag. Wei tapte sitt første parti torsdag, og Carlsen leder turneringen ett poeng foran Nakamura, to foran Wei.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg synes partiet mot Hikaru var fryktelig, men ellers har det gått ganske bra. I dag følte jeg god flyt i spillet, sa han.

Carlsen møter Maxime Vachier-Lagrave med hvite brikker og Veselin Topalov med svarte i de to gjenstående partiene torsdag. Hurtigsjakkdelen av turneringen avsluttes fredag med tre nye runder, før det er lynsjakk både lørdag og søndag. Da skal alle møte alle hver av dagene.