Nederlandsk presse stolt av Ajax etter mesterliga-exit

Frenkie de Jong og flere andre Ajax-spillere lå strødd på banen etter at finalebilletten til mesterligaen glapp i siste sekund onsdag.
Frenkie de Jong og flere andre Ajax-spillere lå strødd på banen etter at finalebilletten til mesterligaen glapp i siste sekund onsdag. Foto: Peter Dejong / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nederlandsk presse deler en enorm skuffelse, men også en solid dose stolthet etter at Ajax misset mesterligafinalen i siste minutt mot Tottenham onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ajax har tiltrukket seg mye oppmerksomhet i Europa etter at deres unge tekniske mannskap slo ut både regjerende mester Real Madrid og Juventus i mesterligaen på veien til semifinalen i mesterligaen.

Etter å ha ledet 1-0 fra det første oppgjøret i London, og ledet 2-0 halvveis i returoppgjøret mot Tottenham, scoret Lucas Moura hat trick i annen omgang, og sendte Tottenham til finalen i Madrid 1. juni.

Det avgjørende målet kom på overtid av overtiden, og tynget av sorg lå Ajax-spillerne strødd på gresset på Johan Cruijff Arena.

«Ajax kastet bort finalen i siste sekund. Drømmen brast på en ekstremt vond måte», skriver De Telegraaf, og tilføyer «Drømmen endte i et mareritt».

Nederlandske medier minner om at Ajax, med fire europeiske titler, har et budsjett som er minimalt sammenlignet med de øvrige lagene som har kjempet om mesterligatittelen denne sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Avisen Volskrant skriver: «Ajax` reise i Europa, gjennom fotballens drømmeland, tok en dramatisk slutt … etter en enestående avslutning som endte i tårer».

Algem Dagblad legger vekt på hvordan det kunne gå så galt, men bruker også spalteplass på spillerne, der flere trolig forlater Amsterdam-klubben etter sesongen.

Blant annet er Frenkie de Jong er på vei til Barcelona, mens midtbanespilleren Matthijs de Ligt er ettertraktet av flere europeiske storklubber.

Finalen, mellom Liverpool og Tottenham, spilles i Madrid 1. juni.