Hegerberg og Lyon vant cupfinalen

Ada Hegerberg og Lyon kunne juble for en ny tittel onsdag da Lille ble slått i den franske cupfinalen. Foto: Laurent Cipriani, AP / NTB scanpix
Ada Hegerberg og Lyon kunne juble for en ny tittel onsdag da Lille ble slått i den franske cupfinalen. Foto: Laurent Cipriani, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ada Hegerberg og hennes Lyon er tilbake på den franske cuptronen. Lille ble slått 3-1 i onsdagens cupfinale, og dermed er dobbelttriumfen i boks.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hegerberg scoret ikke selv, men hun skaffet et frispark og et straffespark som begge ble omsatt i mål.

Lyon ble sist helg seriemester for 13. år på rad, og 18. mai skal klubben prøve å vinne mesterligaen for fjerde gang på rad. Da spilles finalen mot Barcelona i Budapest.

I fjor ble ambisjonen om trippeltriumf veltet av erkerival Paris Saint-Germain, som slo Lyon i cupfinalen. Lyon fikk sin revansj da PSG ble slått i kvartfinalen i februar, men først onsdag kveld var pokalen i hus. Lyon er fransk cupmester for åttende gang.

Lille, som endte nest sist i serien, bød på overraskende god motstand i finalen. Et Lyon-lag med Hegerberg på topp presset på, men kom ikke nærmere i første omgang enn Dzsenifer Marozsans stolpetreff.

Storfavoritten rettet på det i begynnelsen av 2. omgang. I det 51. minutt ble Hegerberg felt rett utenfor 16-meteren, og Amandine Henry satte på vakkert vis frisparket i mål. Ett minutt etter 1-0-målet doblet Shanice van de Sanden ledelsen på innlegg fra Eugénie Le Sommer, og alt så ut til å være avgjort.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lille ville ikke gi seg uten videre, og Ouleye Sarr skapte ny spenning med sitt reduseringsmål i det 69. minutt.

Ett mål var alt som skilte lagene da kampen gikk inn i de ti siste minuttene, men så ble Hegerberg felt, og lagkaptein Wendie Renard satte inn 3-1 på straffespark i det 83. minutt.

Hegerberg spilte hele kampen.