Kapteinens magiske kanonkule holdt City på gullkurs

Manchester Citys Vincent Kompany ble den store helten i mandagens Premier League-kamp. Foto: Nick Potts/PA via AP / NTB scanpix
Manchester Citys Vincent Kompany ble den store helten i mandagens Premier League-kamp. Foto: Nick Potts/PA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Manchester City-kaptein Vincent Kompany ble matchvinner mot Leicester med et praktfullt mål og ga eget lag matchball i gullkampen i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandagens 1-0-seier gir City sjansen til å forsvare et ligagull på øverste nivå i engelsk fotball som første lag på ti år. Den forrige klubben som maktet det samme var byrival United.

Poengtap mot Leicester mandag ville gitt Liverpool fordelen foran den siste serierunden kommende søndag. Anfield-klubben jakter sin første ligatittel på 29 år, men trenger et feilskjær fra den regjerende mesteren.

Det kunne kommet mandag i regi tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers, men mannen som nå er Leicester-sjef, måtte se ballen suse inn i krysset i kjølvannet av Vincent Kompany fenomenale treff fra 25 meter.

Da var det spilt 71 minutter.

Manchester City avslutter ligaen mot Brighton borte søndag, mens Liverpool får besøk av Wolverhampton på Anfield.

– Det er en kamp igjen, og det vil bli like tøft som i dag. Vi spiller borte, og vi så Brighton hadde en god kamp mot Arsenal. Kampen ligger i våre hender, og vi skal forberede oss godt, sier City-manager Pep Guardiola til BBC.

Store sjanser

Leicester hadde kun tapt to av sine ni siste kamper foran mandagens bortekamp, og Manchester City hadde også store problemer med å bryte ned det formsterke mannskapet til Brendan Rodgers.

Første omgang var målløs, men langt fra innholdsløs. Unggutten Phil Foden kunne fort gitt hjemmelaget en drømmeåpning da han traff godt på volley etter bare 11 minutters spill, men Leicester-keeper Kasper Schmeichel hindret scoring.

Mål kunne også David Silva gjort da han avsluttet fra god posisjon ti minutter før pause. Sergio Agüero nådde ikke fram tidsnok til å styre ballen i mål, og dermed strøk den utenfor stolpen.

Leicester skapte på sin side ikke all verden før pause, men forsvarte seg til gjengjeld meget godt.

Ropte på straffe

Annen omgang startet som den første sluttet med et Manchester City-lag som la kraftig press på gjestene. Hjemmefansen ropte på straffe da Raheem Sterling ble løpt ned av Leicester-forsvarer Ben Chilwell kvarteret ut i omgangen, men dommer Mike Dean viftet spillet videre.

City-presset åpnet for Leicester-kontringer, og James Maddison var nær ved å sende sjokkbølger gjennom hjemmefansen rett etter straffesituasjonen, men ballen gikk til side for mål.

Det gjorde den til slutt også da Sergio Agüero fikk sjansen 20 minutter før slutt, etter at Leicester-keeper Kasper Schmeichel hadde vartet opp med en strålende beinparade.

Så inntok kaptein Kompany scenen og roet neglebitende hjemmefans. Den belgiske stopperklippens treff fra langt hold var vidunderlig. Leicester-keeper Schmeichel var sjanseløs på å stanse skuddet.

Scoringen var Kompanys første for City fra utenfor 16-meteren.

Press til siste slutt

– Vår motivasjon var å komme inn for vår egen utvikling og utførelse. Vi presset City, sannsynligvis det beste laget i Europa, helt til siste slutt, sier Leicester-manager Brendan Rodgers til BBC.

Han tilføyer de lærte av kampen.

– Taktisk og forsvarsmessig spilte laget en god kamp. Det er vanskelig å holde tritt med Citys kvalitet og deres spillere som er i verdensklassen. Vi har lært av kampen, og det ser ut til at vi ender sesongen sterkt, sier treneren.

Manchester City har ett poeng til gode på Liverpool på tabelltoppen i Premier League foran siste serierunde. Dramaet i den engelske toppserien er dermed ikke over.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden