Tiger Woods hedret med presidentmedalje

Golflegenden Tiger Woods ble mandag hedret med Presidentens frihetsmedalje, den høyeste sivile utmerkelsen en amerikaner kan få.

Tiger Woods ble mandag hedret med den høyeste sivile utmerkelsen en amerikaner kan få, Presidentens frihetsmedalje. Foto: AP / NTB scanpix
Tiger Woods ble mandag hedret med den høyeste sivile utmerkelsen en amerikaner kan få, Presidentens frihetsmedalje. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump priste Woods vilje til å «vinne, vinne og vinne» da 43-åringen fikk utmerkelsen mandag.

– Disse kvalitetene viser den amerikanske viljen til å skyve grenser, motsette seg begrensninger og alltid streve etter storhet, sa presidenten i en tale.

Woods takket moren sin og sine to barn under seremonien i rosehagen utenfor Det hvite hus.

– Dere har sett det gode og det mindre gode, oppturene og nedturene, sa Woods.

Golfstjerna tok nylig sin første majortittel på 11 år og sin 15. totalt i karrieren. Det var i tillegg første gang siden 2005 at han kunne ikle seg den klassiske grønne jakken som vinner av US Masters.

Woods herjet vilt på golfbanen i en årrekke, men han hadde en rekke nedturer både privat og sportslig etter US Open-triumfen i 2008. En vond skilsmisse og flere ryggoperasjoner gjorde at han ble satt kraftig tilbake. Helseproblemene truet flere ganger med å sette en stopper for karrieren.

President Donald Trump, som selv er en ivrig golfspiller, skrev på Twitter etter Woods' seier i april at han kom til å gi 43-åringen frihetsmedaljen.