Chelsea koblet grepet om 3.-plassen

Chelseas David Luiz jublet heftig etter 2-0-scoringen mot Watford. Til slutt endte det 3-0. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Tre mål i 2. omgang i 3-0-seieren over Watford førte Chelsea opp på 3.-plass i Premier League.

Det betyr at mannskapet til Maurizio Sarri har alt i egne hender med tanke på spill i mesterligaen neste sesong. Slår de Leicester borte i siste serierunde, er de garantert plass i neste års mesterliga uavhengig av alle andre resultat, inkludert en eventuell finaleseier for Arsenal i europaligaen.

Slik sett var det svært viktig for de blå at de tok seg forbi Tottenham på tabellen. Manchester United klarte bare 1-1 borte mot Huddersfield, og dermed er mannskapet til Ole Gunnar Solskjær uten mulighet til å ta seg inn blant de fire beste. Da blir det heller ikke noe spill i mesterligaen.

To kjappe

Chelsea avgjorde kampen mot Watford på Stamford Bridge tidlig i 2. omgang. Det var Watford som åpnet kampen best og var hvassest i avslutningene. Etter halvspilt 1. omgang kom Chelsea mer med, og også de hadde sine muligheter.

Både 1-0 og 2-0 kom etter cornere. Tre minutter ut i 2. omgang satt den første. Eden Hazard slo først ballen til Pedro og fikk den igjen før han slo innlegget som Ruben Loftus-Cheek headet fint i mål. Den engelske landslagsspilleren startet på benken, men ble byttet inn etter ti minutter spill da Ngolo Kanté måtte ut med strekk.

127 sekunder senere slo Hazard en perfekt corner som David Luiz headet hardt, majestetisk og umarkert rett i mål fra kloss hold. Den var en ellers god Watford-keeper Ben Foster sjanseløs på.

Elegant

Watford var på ny inne i en god periode da Chelsea scoret sitt tredje for dagen. Pedro sendte Gonzalo Higuaín alene igjen, og den rutinerte argentineren flikket ballen fint for Foster til 3-0.

Chelsea har ett poeng å gå på ned til Tottenham på 4.-plass. Tottenham avslutter sesongen med hjemmekamp mot Everton.