Tettey ble seriemester med Norwich, Stefan Johansen scoret for WBA

Norwich-fans jubler etter at opprykket til Premier League ble klart. Søndag ble Norwich seriemestere i mesterskapsserien. Foto: Chris Radburn / PA via AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Stefan Johansen scoret for West Bromwich mot Derby, men kunne ikke hindre at det ble 1-2-tap i siste runde i mesterskapsserien søndag.

Før den siste runden i mesterskapsserien var det allerede klart at både Norwich og Sheffield United hadde rykket opp til kremen av engelsk fotball, Premier League.

Norwich sikret seriemesterskapet med 2-1-seier borte mot Aston Villa etter scoringer av Teemu Pukki og Mario Vrancic. Alexander Tettey kom inn kort tid før pause og klarte seg godt etter et langt fravær.

Norwich endte dermed på 94 poeng, fem poeng mer enn Sheffield United som spilte 2-2 borte mot Stoke.

Langt mer spennende var det hvem som skulle slå følge med Leeds, West Bromwich og Aston Villa til kvalifiseringen til den øverste divisjonen. Før siste runde sto det mellom Derby, Middlesbrough og Bristol.

Johansen-scoring

Halvveis ut i runden ledet Frank Lampards Derby 1-0 hjemme mot West Bromwich, mens Middlesbrough hadde god kontroll og ledet 2-0 mot allerede nedrykksklare Rotherham.

Men da Stefan Johansen utlignet til 1-1 mot Derby kort tid etter hvilen var plutselig Middlesbrough ett poeng foran på den viktige sjetteplassen. Da så det ut som nordmannen hadde ødelagt for den tidligere Chelsea-spilleren Lampard, som nå leder Derby.

Men Derby slo hardt tilbake og sikret seg sjetteplass og kvalifisering med to mål på tre minutter. Først ved Mason Bennett i det 70. minutt, deretter ved Harry Wilson.

Første mål siden 2013

Derby vant til slutt 3-1, Middlesbrough vant 2-1, mens Bristol City spilt 1-1 borte mot Hull. Der tok Hull ledelsen, men et selvmål av Markus Henriksen gjorde at endte med ett poeng til begge lag.

Dermed ender Derby på 74 poeng, Middlesbrough på 73, mens Bristol stanset på 70.

I kvalifiseringen til Premier League møtes Leeds - Derby og West Bromwich - Aston Villa. Den første kampen spilles lørdag. Vinneren av disse dobbeltkampene møtes til en opprykksfinale om retten til spill i øverste divisjon.

Som en kuriositet kan det nevnes av tidligere Lyn og Chelsea-spiller John Obi Mikel, som nå spiller for Middlesbrough, scoret ett av målene i sin 2-1-seier. Det var nigerianerens første mål siden han scoret for Chelsea mot Fulham i september 2013, ifølge statistikktjenesten Opta. Det var også hans andre mål på 276 kamper i engelsk fotball.

Ut av mesterskapsserien forsvinner Ipswich, Bolton og Rotherham, mens nykomlinger neste sesong blir Luton og Barnsley, som rykker opp fra League One. Den tredje nykommeren er ikke klar.