Notts County rykket ned etter 131 år i Football League

Artikkelen fortsetter under annonsen

Notts County var blant de tolv klubbene som grunnla engelske Football League i 1888. Nå har klubben rykket ned etter 131 år i ligasystemet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Notts County ble stiftet i 1862 og er den eldste av de tolv grunnleggende klubbene. Lørdagens 1-3-tap mot Swindon gjør at «The Magpies» må forlate Football League for første gang i klubbens historie.

League Two-klubben var avhengig av seier og tre poeng mot Swindon, samtidig som Macclesfield tapte mot Cambridge i siste serierunde, men ingen av resultatene gikk veien for den tradisjonsrike klubben. Dermed venter spill i National League, som er nivå fem i England, kommende sesong.

Nedrykket gjør at byrival Nottingham Forest, som ble stiftet i 1865, trolig er ligaens eldste klubb. Noen hevder av Stoke City ble stiftet i 1863 og følgelig innehar tittelen, men mangelfull dokumentasjon gjør at mange regner 1868 som klubbens stiftelsesår.

Notts County spilte i øverste divisjon sist i 1992, men har siden den gang tilbrakt mesteparten av tiden på nivå tre og fire.

Lagets svarte og hvite striper var inspirasjon for draktene til den italienske storklubben Juventus, som erstattet sine rosa drakter i 1903. Juventus gjengjeldte tjenesten ved å innvie sitt nye stadion med åpningskamp mot «The Magpies» i 2011.

Sheffield FC ble stiftet i 1857 og er verdens eldste fotballklubb.