Sagosen må servere drømmehåndball for å unngå ny mesterligasmell

Får Mikkel Hansen (til venstre) og Sander Sagosen juble etter kampen mot Kielce søndag? Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Får Mikkel Hansen (til venstre) og Sander Sagosen juble etter kampen mot Kielce søndag? Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sander Sagosen står foran sitt håndballivs største utfordring søndag. Hans Paris St. Germain skal hente opp hele ti mål fra krisekampen (24-34) mot Kielce.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

PSG har aldri vunnet mesterligaen. I fjor ble det tap i semifinalen. Nå må PSG trolig treffe helt maksimalt for å kvalifisere seg til Final4-helgen i Köln. Det er der det gjeveste trofeet i herrehåndballen deles ut første helgen i juni.

– Vi skal bare prøve og spille den håndballen vi kan. Det gjorde vi ikke i forrige kamp. Er det et lag i verden som kan spille sesongens beste kamp akkurat denne gangen, ja så er det oss, sier Sagosen til NTB

Da resultatet fra Kielce tikket ut på håndballnettsteder, var det mange som trodde det var tastet feil og snudd.

Feil?

Men slik var det ikke. Kielce vant sensasjonelt med ti mål.

– Det var nesten helsvart der borte for oss. Vi bommet for mye, skaffet ikke gode nok sjanser og forsvarsspillet vårt hang ikke sammen. Samtidig hadde deres keeper kanskje sitt livs kamp, sier Sagosen til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ytterst sjeldent at lag klarer å vende et slikt kjempetap til avansement i mesterligaen. Tyske Füchse Berlin maktet det mot Ademar Leon i 2012. Etter 23-24-nederlag borte ble det 29-18 i hjemmekampen og avansement på bortemål.

Tøff oppgave

Trolig må PSG vinne med elleve mål eller mer. Med bare 24 PSG-scoringer på utebane åpner det en ekstrasjanse for Kielce.

PSG har 36 strake hjemmekamper i Champions League uten tap. Det franske storlaget vinner høyst trolig også søndag, men blir seieren stor nok?

Sagosen forlater PSG om vel ett år. Han skal spille for tyske Kiel fra og med sommeren 2020.