Martinsen skal heve Norge i ishockey-VM

Chicago Blackhawks-spilleren Andreas Martinsen er klare for VM i Slovakia. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Chicago Blackhawks-spilleren Andreas Martinsen er klare for VM i Slovakia. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Andreas Martinsen var sterkt savnet under fjorårets VM. Med ham tilbake har det norske laget fått betydelig mer kraft og tyngde i spillet sitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den storvokste spilleren med etter hvert mye erfaring fra NHL og AHL blir en viktig brikke når Norge skal gjennom ishockey-VM fra 10. mai.

I fjor var Martinsen opptatt med sluttspill med Rockford IceHogs i AHL.

– Nå er jeg klar for nye tak. Jeg hadde litt annet å drive med i fjor, men det skal bli gøy å være med igjen, sier Martinsen til NTB.

Tøff start

Norge innleder mot Russland 10. mai, så følger Tsjekkia dagen etter, mens regjerende mester Sverige står på andre siden av isen 13. mai.

– Jeg tror det kan være greit å komme inn å få noen tøffe kamper i starten. Få kjenne på toppnivået, få et par gode kamper. Man vet jo aldri og det er mye som kan skje. Vi skal i hvert fall få med oss tempoet til de siste kampene, slår han fast.

– Hvordan er situasjonen din i Chicago?

– Jeg har ikke noen kontrakt lenger så vi får se hva de sier og hva som skjer. Planen er at jeg skal være der til neste år også. Det er det jeg vil. Vi får se hva det blir til, sier Martinsen, som nå følger NHL-sluttspillet på avstand i Norge

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er morsomt å følge NHL-sluttspill her hjemme fra, og slik det er blitt nå så kan jo hvem som helst av lagene vinne, sier 29-åringen.

God oppkjøring

Oppkjøringen mot VM har vært god for landslagstrener Petter Thoresen. I første periode i den siste kampen mot Danmark i Lørenskog forrige lørdag viste spillerne litt av hva som bor i laget. Norge var gode i alle spillets faser og gikk av isen i 1. periode med 3-0-ledelse etter å ha vunnet skuddstatistikken 17–7.

– Det er slik jeg håper vi skal framstå også i VM. Vi spilte klokt defensivt og skapte mye på offensiven, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

– Martinsen blir vel god å ha i overtallsspillet, som kanskje var litt under pari i siste VM?

– Han blir nyttig der også, men han er også god å ha med sin kraft og styrke, sier Thoresen.

Norge møter Slovakia til den siste oppkjøringskampen til VM. Vertene Slovakia er motstandere i Kosice tirsdag.