Messi tryllet med sitt 600. mål, Barcelona fortsatte den historiske hjemmeformen i mesterligaen

Lionel Messi herjet og scoret to mål da Barcelona vant 3-0. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Lionel Messi avsluttet en ellevill kamp mot Liverpool med å skru et frispark i krysset fra 25 meter. Barcelona har et flott utgangspunkt etter 3-0 på Camp Nou.

For etter at Luis Suárez hadde scoret sitt første mesterligamål for sesongen, tok den argentinske trollmannen over i den andre omgangen.

Først var han årvåkent med på en retur og nærmest gikk inn 2-0.

Så scoret han sitt 600. mål for Barcelona som bare Lionel Messi kan, attpåtil på dagen 14 år etter at han scoret sitt første mot Albacete.

Tre skritt løpefart, en venstrefot laget av gull og en ball som skrudde i krysset senere sto det 3-0, til tross for at Liverpool hadde vært veldig godt med, hatt ballen mer enn Barcelona og skapt store sjanser.

– Vi er vant til å få motstanderne til å løpe mye, men i dag ble vi tvunget til å gjøre det selv. Det ga kampen en uvanlig rytme. Jeg er veldig fornøyd med utfallet, men dette er ikke over. Anfield er en fantastisk arena med mye historie, sa Messi i et intervju vist på Viasat.

Han har ikke glemt at Barcelona i fjor ble slått ut av Roma i kvartfinalen etter å ha vunnet 4-1 hjemme.

– Barcelona scoret tre, vi scoret ikke, og da blir det slik, men gutta spilte fantastisk. Det var en veldig god fotballkamp, og vi hadde en stor del av æren for det. Vi spilte vidunderlig fotball og skapte sjanser, men utnyttet dem ikke, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp til Viasat.

3-0-seieren var Barcelonas 32. hjemmekamp på rad i mesterligaen uten tap. Det er for lengst ny rekord i turneringen. Laget har vunnet 29 og spilt tre uavgjorte. Forrige hjemmetap i mesterligaen kom i 2013, da det ble 0-3 for Bayern München.

Riise matchvinner i 2007

For første gang på 12 år møttes Liverpool og Barcelona i en mesterligakamp. Sist gang lagene møttes på Camp Nou var det John Arne Riise som avgjorde kampen til Liverpools fordel.

Uten Riise, men fortsatt med Lionel Messi på banen, som i 2007, var det duket for den første semifinalen mellom Barcelona og Liverpool.

Og nevnte Messi var tidlig på farten. Etter drøye kvarteret dro kapteinen to hender i været og ropte på hands i duell med Joël Matip i Liverpools boks. Den rutinerte dommeren Björn Kuipers fant ingenting mistenkelig på VAR-klokka, til stor frustrasjon for de nesten 100.000 på Camp Nou.

Likevel fikk hjemmelaget muligheten til å heve hendene i været ti minutter senere. Denne gang fordi ballen satt i nettet. Jordi Alba slo et millimeterpresist innlegg i retning Luis Suárez. En liten flikk senere, foran nesa på Liverpool-målvakt Alisson Becker, sto det 1-0 til hjemmelaget.

Mesterlig scoring

Kveldens første scoring var Barcelonas 500. i klubbens mesterligahistorie. Det er nest flest, kun etter Real Madrid med 551.

Liverpool giret om i den andre omgangen og hadde en god mulighet etter timen spilt. Mohamed Salah slo inn i boks fra høyre, Georginio Wijnaldum hoppet lekkert over, før James Milner klinket til fra 15 meter. Marc-André ter Stegen reddet.

Likevel var det hjemmelaget som økte med 15 minutter igjen, da Messi fikk ballen i fanget på returen etter at Suárez traff tverrliggeren. Han dempet ballen på brystet og spaserte den i tomt mål. Samme mann skrudde i det 82. minutt lekkert inn 3-0 på et eventyrlig frispark fra 25 meter.

Liverpool fikk en enorm dobbeltsjanse til å redusere like etter Messis scoring og få med seg et viktig bortemål, men verken Roberto Firmino eller Salah klarte å sette ballen i mål. Først ble forsøket til Firmino stoppet på strek, før Salah på uforklarlig vis satte returen i stolpen fra fire meter.

Med 3-0 i bagasjen har Barcelona et glitrende utgangspunkt før returoppgjøret på Anfield tirsdag.