Frölunda styrer mot SM-tittelen

Mats Rosseli Olsen (midten) kan bli svensk mester med Frölunda.
Mats Rosseli Olsen (midten) kan bli svensk mester med Frölunda. Foto: Sören Andersson/TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mats Rosseli Olsen og Frölunda slo Djurgården 6-2 tirsdag og leder 3-2 i finaleserien i det svenske ishockeysluttspillet.

Dermed får Göteborg-laget to matchballer i jakten på klubbens femte nasjonale tittel. Frölunda vant sist SM-gull i 2016.

Så langt er det blitt hjemmeseier i hver av de fem finalekampene, og Frölunda har fordelen av å spille den potensielle sjuende kampen på egen is.

Joel Lundqvist sendte vertene i føringen i overtall halvveis i første periode tirsdag. Men det var i starten av annen periode at Frölunda virkelig la grunnlaget for seieren.

Ryan Lasch gjorde 2-0, nok en gang i overtall, etter bare 52 sekunder av perioden. Under to minutter senere sto det 3-0 i målprotokollen etter at Joel Mustonen satte pucken i Djurgården-buret.

Kampen ble langt på vei punktert da Jacob Peterson økte til 4-0 midtveis, men Djurgården hadde ikke gitt opp. Jakob Lilja og Niclas Bergfors scoret med halvannet minutts mellomrom i tredje periode og sørget for ny spenning.

Den skulle imidlertid ikke vare lenge. Samuel Fagemo satte 5-2 med drøyt seks minutter igjen på kampuret, og på tampen kom 6-2 ved Max Friberg.

Mats Rosseli Olsen var eneste norske spiller på isen i tirsdagens kamp. Han spilte i Frölundas fjerderekke og noterte ikke målpoeng.

Neste finalekamp spilles i Stockholm torsdag.