Kristoff kan skrive sykkelhistorie

Alexander Kristoff jager en ny seier i Eschborn-Frankfurt onsdag.
Alexander Kristoff jager en ny seier i Eschborn-Frankfurt onsdag. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alexander Kristoff jakter onsdag sin femte strake seier i sykkelrittet Eschborn-Frankfurt. I så fall gjør 31-åringen noe ingen har klart før ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arrangørene av det tradisjonsrike tyske endagersrittet skriver nemlig på sine nettsider at ingen syklist har klart å vinne en WorldTour-klassiker fem ganger på rad. Kristoff kan således bli den første.

UAE-proffen vant rittet både i 2014, 2016, 2017 og 2018. I 2015 måtte arrangørene avlyse som følge av mistanker om et planlagt terroranslag mot arrangementet.

– Uten de fire seirene i Eschborn-Frankfurt ville jeg ikke ha vært den sykkelrytteren jeg er. I rittets historie er jeg den syklisten med flest seirer. Det er kult, ikke minst fordi dette er et ritt med så lange tradisjoner, sier Kristoff.

– Jeg har gode minner fra Frankfurt og håper selvsagt å bli den første som krysser målstreken igjen. Men det er vanskelig å vinne et ritt fem ganger på rad, fortsetter Stavanger-karen.

Strålende vårsesong

Årets startfelt i Eschborn-Frankfurt er også skarpere enn noen gang. Etter at rittet fikk World Tour-status i 2017 har stadig flere av sykkelsportens profiler deltatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag er ikke mindre enn 12 World Tour-lag på startstrek, det største antallet i rittets historie. 187,5 kilometer skal tilbakelegges gjennom Taunus-fjellene vest for Frankfurt.

Alexander Kristoff kommer til start med bunnsolide resultater i ryggen. Ikke bare vant han den prestisjetunge vårklassikeren Gent-Wevelgem, men nylig ble det også en kruttsterk pallplass i Flandern rundt.

I Paris-Roubaix fikk han ødelagt seierssjansene av mekaniske problemer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Formen er veldig bra, og så langt har det vært gode uker for meg gjennom vårsesongen. Men dette er også hjemmebanen til John Degenkolb. Det er lenge siden John vant i Frankfurt, så kanskje er det hans tur igjen, sier 31-åringen.

Aktuelt: Uno-X oppretter norsk profflag i sykling

Mange norske

Nevnte Degenkolb er én av flere skarpe utfordrere onsdag. Til start kommer også to andre sterke tyske hjemme håp i Bora-rytter Pascal Ackermann og Katushas Nils Politt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sistnevnte ble nylig nummer to i Paris-Roubaix, og dokumenterte kjempeform selv om han måtte se seg slått av belgiske Philippe Gilbert i spurten på velodromen i Roubaix.

Også australske Michael Matthews og belgiske Oliver Naesen, som fulgte nærmest Kristoff i fjorårets utgave av rittet, kan bli harde nøtter å knekke onsdag.

Kristoff har med seg lagkompisene Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen i kampen for en femte seier onsdag.

Dimension Data-proffen Edvald Boasson Hagen stiller også til start, mens August Jensen og Sondre Holst Enger er del av laget til Israel Cycling Academy.

Aktuelt: Danmark får Tour de France-starten i 2021