Liverpool jakter ny mesterligafinale

Tottenham og Liverpool kan sørge for en helengelsk mesterligafinale i fotball. Tirsdag og onsdag venter henholdsvis Ajax og Barcelona i første semifinalekamp.

Liverpool jubler og kan nå finalen i Champions League. Foto: Luis Vieira, AP / NTB scanpix
Liverpool jubler og kan nå finalen i Champions League. Foto: Luis Vieira, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tottenham er på jakt etter sin første finale og møter turneringens overraskelseslag Ajax. tirsdag. Spurs-manager Mauricio Pochettino må klare seg uten Son Heung-min (karantene), Serge Aurier (hamstring), Harry Kane (ankel), Érik Lamela (hamstring) og Harry Winks (lyske).

I tillegg må småskadde Moussa Sissoko og Jan Vertonghen testes før avspark.

I helgens generalprøve ble det 0-1-tap hjemme mot West Ham. Etter kampen mente Pochettino at laget hans virket «utmattet».

– Jeg er sikker på at vi har energi for disse 90 minuttene. Det er utenkelig å være utslitt nå. Vi må være klare, sa den argentinske manageren som skal forsøke å nå klubbens første semifinale i europacupen siden 1962.

På veien til semifinalen tok Tottenham seg videre fra gruppespillet sammen med Barcelona, mens Inter og PSV Eindhoven ble slått ut. I utslagsrundene har de kvittet seg med Borussia Dortmund og Manchester City.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Messi avgjorde

Ajax på sin har løftet et europeisk trofé fire ganger, inkludert tre ganger på rad tidlig på 70-tallet. Men vi må tilbake til 1996 for å finne sist gang.

Det nederlandske laget måtte igjennom tre kvalifiseringsrunder bare for å få være med i turneringen. Da ble Sturm Graz, Standard Liege og Dynamo Kiev feid av banen.

I gruppespillet tok de seg videre, sammen med Bayern München, på bekostning av AEK Aten og Benfica. I utslagsrundene har Ajax slått ut stormaktene Real Madrid og Juventus.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag er det duket for det første semifinaleoppgjøret mellom Barcelona og fjorårets tapende finalist, Liverpool.

Mesterligatrofeet har de siste fem årene vært i spanske hender, og Messi og Co har uttalt at turneringen er deres store mål denne sesongen. Barcelona vant mesterligaen sist i 2015/16-sesongen.

Etter gruppespillet har Barcelona slått ut Lyon og Manchester United, og helgen ble brukt til å sikre seg seier i La Liga med 1–0 mot Levante. Nærmest selvsagt var det Messi som avgjorde kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Firmino usikker

Semifinalemotstander Liverpool smadret Huddersfield 5–0 lørdag og må sies å være i en forrykende form. De røde har vunnet ti strake kamper i Premier League og er ubeseiret på de siste 19, og har kun ett tap i serien etter 36 spilte kamper.

Samtidig kjemper de en intens kamp mot Manchester City i kampen om seriegullet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp har kun Roberto Firmino å bekymre seg over på skadefronten. Brasilianeren var ikke med i troppen da Huddersfield ble knust 5-0, og skal slite med en mindre muskelskade.

– Bobby (Firmino) er muligens med til onsdag, men for øyeblikket vet vi ikke, sa Klopp etter Huddersfield-kampen.

Vinneren av oppgjøret mellom de to storhetene må finne seg i å være favoritter mot enten Tottenham eller Ajax når finalen spilles 1. juni i Madrid.