Sjakk: Carlsen til topps i Baden-Baden

Mandus Carlsen fortsetter å dominere i sjakkverdenen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Mandus Carlsen fortsetter å dominere i sjakkverdenen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjakkstjernen Magnus Carlsen sikret seg mandag seieren i en storturnering i Tyskland. Han slo franske Maxime Vachier-Lagrave i det siste partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sluttseieren ble klar allerede før partiet var ferdigspilt. Levon Aronian og Fabiano Caruana spilte remis mandag. Det var nok til å garantere Carlsen triumf i sammendraget. Caruana endte på 6 poeng, mens nordmannen stoppet på 7,5 poeng.

Carlsen tapte turneringen i fjor for Caruana, men vant samme sted sist i 2015.

Carlsen avsluttet mot franske Maxime Vachier-Lagrave med hvite brikker i siste runde. Det hadde uansett holdt med remis for nordmannen.

Carlsen er nå ubeseiret i 59 partier på rad i langsjakk.

Før møtet mot sin franske VM-hjelper hadde Carlsen vunnet tre og spilt fem partier remis i turneringen. De to første partiene var en kraftanstrengelse da begge partiene varte i over 70 trekk.

Carlsen ordnet sin tredje turneringsseier på rad i år. Han vant Wijk aan Zee-turneringen i Nederland i januar og seiret på imponerende vis i Shamkir tidligere i april.

Etter oppholdet i Tyskland reiser Carlsen videre til Elfenbenskysten for å spille sesongens første turnering i Grand Chess Tour. Med det blir han tidenes første regjerende sjakkverdensmester som konkurrerer i Afrika.