Ranheim åpnet seierskontoen i målfest

Øyvind Storflor ble matchvinner for Ranheim mot Viking søndag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ranheim tok sesongens første seier i Eliteserien da Viking ble slått 5-2 søndag. For Viking har det blitt bråstopp i poengfangsten.

Den nyopprykkede Stavanger-klubben innledet comebacket på øverste nivå i norsk fotball med tre strake seirer, men deretter har mannskapet til Bjarne Berntsen måttet bokføre to strake tap.

Søndag kunne det blitt poeng i Trondheim, for gjestene bidro så definitivt til underholdningsverdien.

Det var imidlertid hjemmelaget som fikk en perfekt start på kampen da Mads Reginiussen fikset ledelse allerede etter ni minutters spill. Veteranen Øyvind Storflor slo et godt innlegg fra høyre, og inne foran mål overlistet Reginiussen Viking-målvakt Iven Austbø med hodet.

Etter ledermålet kom det meste av farligheter i motsatt ende av banen. Kristian Thorstvedt og Tommy Høiland var begge nær scoring, men Ranheim slapp med skrekken.

Mål på mål

Først etter pause fikk Viking uttelling. Kun seks minutter var spilt da Ylldren Ibrahimaj avsluttet et meget godt angrep med å utlikne. Den målgivende pasningen fra Tommy Høiland var det også solid kvalitet over.

Ranheim slo imidlertid tilbake umiddelbart. Minuttet etter scoringen vant målscorer Mads Reginiussen ballen fra Viking-innbytter Tord Salte og sendte lagkamerat Ola Solbakken alene gjennom gjestenes forsvar. Alene med keeper var 20-åringen iskald.

Midtveis i omgangen fikk så Tommy Høiland sjansen fra straffemerket etter at Ranheim-keeper Barli la Kristian Thorstvedt i bakken etter en svak inngripen. Viking-spissen var sikker, og plutselig var det igjen balanse i regnskapet.

Tverrliggertreff

Da luktet gjestene fra Stavanger tre poeng og seier, men i stedet hadde veteranen Øyvind Storflor en frisparkperle på lager. 16 minutter gjensto da han svingte ballen over Viking-muren og bidro sterkt til at alle poengene ble igjen i Trondheim.

Det hjalp ikke at Viking kom til to muligheter etter 3-2-målet. Det nærmeste gjestene kom en ny utlikning var Zlatko Tripics tverrliggertreff med seks minutter igjen å spille av ordinær tid.

På overtid banket i stedet Michael Karlsen inn 4-2 med et strålende langskudd, og deretter fastsatte Ola Solbakken resultatet til 5-2 med sitt annet mål for dagen.

Dermed firedoblet Ranheim poengfangsten fra de fire første kampene i forsøk nummer fem og er ikke lenger tabelljumbo i Eliteserien. Seieren var naturlig nok av det etterlengtede slaget.

Viking er på sin side fortsatt nummer fire på tabellen, til tross for at farten på poengfangsten har avtatt kraftig etter rakettinnledningen på sesongen.