Kallurda ble matchvinner for Kristiansund mot Strømsgodset

Kristiansunds Flamur Kastrati setter 2-0-målet mot Strømsgodset på straffe. Samme mann gjorde også 1-0 etter seks minutter. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kristiansunds Flamur Kastrati scoret to mål i 1. omgang mot Strømsgodset. Hjemmelaget slo tilbake til 2-2, men Liridon Kalludra avgjorde med sin 3-2-scoring.

Kastrati fikk sin første kamp fra start mot sine gamle lagkamerater. Det gikk bare seks minutter før han dukket opp og utnyttet slurv i Strømsgodsets bakre rekker. Yacouba Sylla forsøkte å spille seg ut av eget forsvar, men ble presset til å spille tilbake til målvakten Viljar Myhra. Tilbakespillet var for løst og ble snappet opp av giftige Kastrati.

Samme mann økte til 2-0 etter en halvtimes spill, da på straffespark. Torgil Gjertsen var ifølge dommeren ufin mot Jakob Glesnes inne i feltet.

Kastrati var nådeløs da han fintet ut Myhra og satte ballen i motsatt hjørne til 2-0.

Strømsgodset-forsvaret med Glesnes og Lars Sætra hadde store problemer med å demme opp for Kastratis og KBKs offensive spill.

Byttet ut

Kastrati ble derimot værende igjen i garderoben da lagene gikk ut til 2. omgang. Han ble erstattet av Kristoffer Hoven, men hadde gjort mer enn nok ugagn på Marienlyst med sine to scoringer.

I annen omgang endret kampen fullstendig karakter ettersom Bjørn Petter Ingebretsens gutter måtte opp og fram. Gjestenes offensiv var betydelig svekket uten Kastrati, som ikke holder en hel kamp riktig ennå.

Det ble det naturligvis mange sjanser av. Kristoffer Tokstad var ikke langt unna scoring, men han skled da han skulle sette ballen i nærmest åpent mål.

Det var derimot ikke slutt på hjemmelagets sjanser. Andreas Hopmark ble presset til å sette ballen i eget mål på Jonathan Parrs gode innlegg etter en drøy times spill.

Bare to minutter senere var Amahl Pellegrino framme og stusset et innlegg fra Parr i det lengste hjørnet til 2-2.

Kontringer

Strømsgodsets jaktet også vinnermålet, men sidebackenes offensive satsing skapte mye god plass for kontringer imot. Gjestene slo til med 19 minutter igjen av kampen da de fikk muligheten. Liridon Kalludra fikk fulltreff fra 16 meter og skrudde ballen i mål bak en sjanseløs Myhra.

Den verste hjemmeoffensiven ebbet ut selv om innbytter Muhamed Keita hadde en god mulighet, men KBKs målvakt Sean McDermott ordnet opp. Gjestene fikk mer og mer kontroll på kampen inn til sin annen seier for sesongen.

Aliou Coly var ikke med til Drammen. Christian Michelsen ville statuere et eksempel ved å la den hardtspillende senegaleseren bli igjen på Nordmøre.

Dan Petter Ulvestad ble også igjen i Kristiansund ettersom laget måtte ta buss til Østlandet på grunn av SAS-streiken. En lang busstur var ingenting for den ryggplagede spilleren.

Strømsgodset var uten sin storscorer Marcus Pedersen. Han var verken i startellever eller på benken, så skaden hans er tydeligvis ikke leget ennå.