Lagkamerater måtte stramme opp United-linket stjerneskudd

Borussia Dortmund-juvelen Jadon Sancho måtte tåle en alvorsprat fra flere lagkamerater da han en periode ikke møtte tidsnok opp til treningene.

Borussia Dortmunds Jadon Sancho høster lovord. Foto: Patrick Seeger/dpa via AP / NTB scanpix
Borussia Dortmunds Jadon Sancho høster lovord. Foto: Patrick Seeger/dpa via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

19 år gamle Sancho har vært glitrende for Dortmund denne sesongen. Det har blant annet gitt ham plass i den engelske landslagstroppen, og den siste tiden har han vært satt i forbindelse med en overgang til Ole Gunnar Solskjærs Manchester United allerede i sommer.

Dortmund-ledelsen har på sin side gjort det klart at unggutten ikke skal noen steder.

Den belgiske veteranen Aksel Witsel, lagkamerat med Sancho i Dortmund, røper nå at lagkameratene har gjort sitt for å holde stjerneskuddets bein på bakken.

– Det var en tid da han ikke brydde seg om å komme tidsnok på trening. Da måtte vi ha en prat med ham, sier Witsel i et intervju med den tyske storavisen Bild.

– Han synes å ha lyttet til oss, fordi dette har nå blitt mye bedre, tilføyer han.

Sammenligner med Hazard

Witsel nøler ikke med å kalle 19-åringen en «spesiell» fotballspiller som har en stor framtid foran seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jadon har enorme kvaliteter, og han kan alltid utgjøre forskjellen med sine triks og driblinger, sier han og trekker paralleller til landsmannen Eden Hazard.

Lørdag havnet Sancho på ny i søkelyset da Dortmund røk 2-4-for Schalke, men ikke bare for sine prestasjoner på banen. 19-åringen måtte ha behandling etter å ha blitt truffet i øyet av det som syntes å være en lighter som ble kastet fra tribunen.

Den engelske landslagsspilleren hadde akkurat gjort et strålende forarbeid til Mario Götzes ledermål da episoden inntraff. Han ble truffet da han feiret med lagkameratene.

Etter kort tid kom han tilbake på banen, men hadde tydelige smerter.

Tittelhåpet svinner

Deretter snudde kampen for Dortmunds del. Schalke vant til slutt 4–2 og la langt på vei hjemmelagets håp om å bli seriemester i grus.

Etter kampen mer enn antydet Dortmund-trener at Sanchos øyeskade var årsak til at unggutten var ute av posisjon da Schalke angrep og fikk et kontroversielt straffespark. Det endte i scoring.

Schalke kan komme til å bli straffet av Tysklands fotballforbund (DFB) for supporternes oppførsel i lørdagens kamp.