Neuville leder Rally Argentina, Mikkelsen henger med

Andreas Mikkelsen vant en fartsprøve fredag og er nummer fem før helgens etapper i Rally Argentina. Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix
Andreas Mikkelsen vant en fartsprøve fredag og er nummer fem før helgens etapper i Rally Argentina. Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Thierry Neuville tok ledelsen i Rally Argentina da Ott Tänak fikk mekaniske problemer mot slutten av fredagens etappe og tapte nesten et halvt minutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tänak har vunnet tre av de sju gjennomførte fartsprøvene i sin Toyota Yaris, men han tapte 24,8 sekunder til Hyundai-fører Neuville på dagens siste prøve og falt fra ledelse til tredjeplass. Han er 13,4 sekunder bak Neuville og halvannet sekund bak Sebastien Ogier i Citroën.

Andreas Mikkelsen har holdt god fart på de gjørmete veiene i regnværet i Argentina, men han måtte kjøre det meste av 4. fartsprøve med punktert forhjul og tapte en del tid. Det sendte ham ned til 8.-plass i sammendraget, men han slo tilbake med seier på den neste prøven og er nummer fem etter fredagens etappe, 29,4 sekund bak lederen.

Kris Meeke var i ledelse mye av dagen, før han tapte den til Tänak på den sjuende prøven.

– Formiddagen var en stor utfordring. Da handlet det ikke så mye om fart som om å lese veien, sa briten. 48 timers sammenhengende regn hadde gjort forholdene svært vanskelige, og en av prøvene lørdag ble avlyst på grunn av uforsvarlige forhold.

Neuville var nede på 9.-plass etter fredagens første prøve, men kjørte jevnt og godt resten av dagen.

Mads Østberg, som deltar i WRC2-klassen, er på 10.-plass totalt.

Rallyet fortsetter lørdag.l