FIDE gjør som Carlsen vil, flere partier i sjakk-VM

Magnus Carlsen har grunn til å være fornøyd med endringene FIDE har besluttet i reglementet før neste VM-duell høsten 2020. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Magnus Carlsen har grunn til å være fornøyd med endringene FIDE har besluttet i reglementet før neste VM-duell høsten 2020. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) utvider antall partier i VM til 14, kutter antall fridager mellom partiene og anbefaler høyere premiesum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er helt i tråd med ønsker verdensmester Magnus Carlsen har uttrykt tidligere.

– Med flere partier vil det stå mindre på spill, og det gir mer rom for eksperimenter. Jeg ville foretrekke en lengre VM-match, sa Carlsen til VG etter at samtlige langsjakkpartier mot Fabiano Caruana i forrige VM-duell endte med remis.

Siden 2008 er det blitt spilt best av 12 partier, men i 2020 skal det være best av 14, står det i reglementet FIDE har godkjent og offentliggjorde fredag.

Antall fridager mellom partiene reduseres fra seks til fem, og det vil bli spilt på alle lørdager og søndager. Fridagene kommer ifølge Matt & Patt etter 3., 5., 8., 10. og 13. parti.

Det er også besluttet at spillerne ikke kan bli enige om remis før svart har gjort sitt 40. trekk.

Anbefalt premiesum er økt til 2 millioner euro, hvorav vinneren får 60 prosent og taperen resten.

Det er også besluttet å fjerne tilleggstiden før trekk 60, noe Carlsen har uttrykt ønske om.

Stavanger ønsker å arrangere VM-duellen neste høst. Det er ennå ikke klart hvilke byer som blir konkurrenter.