Medaljevinnerne videre i kvinnenes håndballsluttspill

Vipers Kristiansand, Storhamar og Tertnes er alle klare for semifinale i kvinnenes håndballsluttspill. Larvik tok Molde til en tredje og avgjørende kamp.

Marta Tomac førte an da Vipers Kristiansand sikret semifinaleplass i sluttspillet fredag. Her jubler hun etter en tidligere kamp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Marta Tomac førte an da Vipers Kristiansand sikret semifinaleplass i sluttspillet fredag. Her jubler hun etter en tidligere kamp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Medaljevinnerne fra grunnserien er oppskriftsmessig videre etter at alle tre vant på bortebane fredag. Seriemester Vipers, som har finalehelg i mesterligaen å se fram til, gjorde kort prosess med Oppsal og vant 44-28 i Oslo etter 12-målsseieren på hjemmebane tidligere i uken.

Marta Tomac og Linn Jørum Sulland førte an for Vipers med sju mål hver. 12 av lagets spillere tegnet seg i målprotokollen. Eira Aune var kampens toppscorer med ni mål for Oppsal.

Sølvvinner Storhamar og bronsevinner Tertnes måtte slite mer for avansementet, men avsluttet sesongen til henholdsvis Byåsen og Fredrikstad.

Storhamar halte i land 29-26-seier i Trondheim selv om Ida Alstad scoret hele ni ganger for hjemmelaget. Kristin Venn og Elise Skinnehaugen scoret seks hver for Storhamar, som slo Byåsen sju ganger av like mange mulige denne sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tertnes vant 24-20 i Fredrikstad ved hjelp av seks scoringer signert Thea Stankiewicz. Fredrikstad måtte vinne for å forlenge sin sesong, men var aldri i ledelse hjemme i Kongstenhallen.

Molde kunne sikret seg den fjerde semifinaleplassen med hjemmeseier over Larvik sent fredag kveld. Laget var alene om å vinne borte i første kamp. Larvik, som ble nummer fire i serien, fikk en tøff oppladning til returkampen da laget på grunn av flystreiken måtte legge ut på ni timers busstur.

Det hindret ikke at laget halte i land seieren med 21-17 i et oppgjør som startet klokka ti om kvelden. Mari Molid førte an med seks mål for et Larvik-lag som hadde bare ti spillere med seg. Det var lenge jevnt, men Larvik satte inn det avgjørende støtet med fire mål på rad fra 16-16.

Tredje og avgjørende kamp spilles søndag i Larvik.