Nicki Bille: – Jeg er handikappet for livet

Tidligere Rosenborg-spiller Nicki Bille ankommer Københavns Byret torsdag, der han er tiltalt for blant annet å ha truet en sykepleier.
Tidligere Rosenborg-spiller Nicki Bille ankommer Københavns Byret torsdag, der han er tiltalt for blant annet å ha truet en sykepleier. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere Rosenborg-spilleren Nicki Bille forklarte seg torsdag i retten i København, der han står tiltalt for flere lovbrudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

31-åringen er tiltalt for blant annet vold, trusler og brudd på våpenloven. Bille, som spilte for Rosenborg mellom 2013 og 2014, ankom retten med høyre arm innbundet i bandasje etter at han i desember ble skutt med et haglgevær.

– Jeg er handikapet for livet etter dette. Min fotballkarriere, som jeg har kjempet for hele livet, er kanskje over, sa Bille i retten, ifølge Ritzau.

Han fortalte at han har problemer med å bøye og strekke ut armen, og at han ikke kan knytte høyrehånden. Da han var innlagt på sykehus fikk han, etter eget utsagn, opp mot 50 piller om dagen. Skyteepisoden var ikke tema i retten torsdag.

– Blir fort sur

Da Bille var innlagt etter skyteepisoden skal han ifølge tiltalen ha truet en av sykepleierne, noe 31-åringen avviser. Han innrømmer at det oppsto en konfrontasjon mellom de to, og ifølge Bille endte det med at sykepleieren slo ham.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bille erkjenner heller ikke straffskyld for vold mot en dørvakt på et diskotek i København før jul. Ifølge tiltalen skal Bille ha slått dørvakten med knyttet hånd én eller to ganger.

Les også: – Ødegaard ikke til salgs

Nicki Bille fortalte at det oppsto tumulter mellom de to etter at dørvakten ikke ville slippe ham inn.

– Jeg er en person med mange følelser, og jeg blir fort sur, sa Bille og forklarte at han ikke hadde slått, men dyttet dørvakten. Dørvakten har forklart at han avverget det første slaget, men at det andre traff.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere Rosenborg-spilleren er også anklaget for å ha truet en mann med en luftpistol i oktober i fjor, noe han innrømmer å ha gjort. Han nekter dog for overtredelse av våpenloven da han mener luftpistolen var lovlig.

Bille har også erkjent å ha vært i besittelse av 0,26 gram kokain til eget forbruk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: United i sin verste form på 57 år

Flere dommer

Dansken har flere dommer bak seg. I fjor ble han dømt til bøter og 30 dagers fengsel etter at han i Monaco tok kvelertak på en venninne og slo en annen kvinne som forsøkte å stoppe ham.

Som fotballspiller har Bille hatt en omflakkende karriere, og han har spilt for 14 forskjellige klubber på seniornivå. Allerede som tenåring gikk han til italienske Reggina.

Dansken ble raskt en stor profil i norsk fotball da han spilte for Rosenborg, men han skapte også utenomsportslige overskrifter, blant annet ved å bite en politimann under en fuktig bytur i København. For den episoden ble han straffet med 60 dagers betinget fengsel og 80 timers samfunnstjeneste.

Aktuelt: Sterling ønsker kraftig poengstraff for rasisme

Spissen ble også pågrepet av politiet etter bråk på byen i Trondheim i 2013. Og tilbake i 2009 fikk han betinget fengselsstraff og samfunnstjeneste for å ha delt ut et knyttneveslag.

Nicki Bille har tre kamper for det danske landslaget. Han har deriblant spilt for Nordsjælland, Villarreal, Elche (lån), Rayo Vallecano (lån), Evian og Lech Poznan.

Aktuelt: Tor-Kristian Karlsen utsatt for grov vold på åpen gate