Bjervig blir norsk langrenns «supersjef»

Espen Bjervig overtar landslagssjefsoppgavene i norsk langrenn. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Espen Bjervig overtar landslagssjefsoppgavene i norsk langrenn. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Langrennssjef Espen Bjervig (46) får utvidet ansvarsområdet og blir nå også ansvarlig for hovedtrenerne etter at Vidar Løfshus ga seg som landslagssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges Skiforbund var på leting etter Løfshus' erstatter i et par måneder. Det endte med en omorganisering, der Bjervig selv overtar flere av den tidligere landslagssjefens oppgaver.

– Espen Bjervig skal fortsette å lede norsk langrenn, nå også med direkte ansvar for de tre hovedtrenerne Ole Morten Iversen (kvinner), Eirik Myhr Nossum (menn allround) og Arild Monsen (menn sprint), sier Torbjørn Skogstad, leder av langrennskomiteen i Norges Skiforbund.

– Dette betyr at lederansvaret og arbeidsoppgavene i den tidligere landslagssjefrollen nå blir organisert på en ny måte, fortsetter Skogstad.

Får støtte

Bjervig er fortsatt langrennssjef i Norges Skiforbund, en stilling han har hatt siden juli i fjor. For å gi ham nødvendig tid til å følge opp toppidretten, valgte langrennsledelsen å gjøre rokeringer i organisasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg får veldig god støtte av Ulf Morten Aune med en del organisering og oppfølging av paralandslaget og rekrutt og junior. I tillegg har Pål Rise tatt over de administrative funksjonene, sier Bjervig til NTB og legger til:

– Dermed er jeg fritatt fra en del funksjoner. I tillegg skal vi fylle en ledig stillingshjemmel med en sportsteknologistilling.

Bakgrunn: Vidåpen kamp om langrennsjobben

Sportslig fokus

Bjervig forteller at han framover vil ha tettere kontakt med den sportslige delen av norsk langrenn.

– Jeg kommer nok til å jobbe mer med trenerne, både nå i planleggingsfasen og på samlinger og i verdenscupen. Neste sesong kommer det fryktelig mange verdenscuprenn, så vi må nok dele mer på ansvaret der.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vidar Løfshus var norsk landslagssjef fra 2011 og ut årets sesong. I den perioden har de norske resultatene vært fenomenale.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vidar har hatt hele sportsbiten, med både junior-, rekrutt- og paralandslag, i tillegg til «sports science»-biten. Det har vært en svært omfattende stilling som har fylt på en fantastisk god måte. Nå flyttes dette over på flere personer, men vi skal være like mange hoder, sier Bjervig.

Løfshus: – En skandale at Bjørgen og Bjørndalen ikke får statslønn

Hyller Løfshus

Han henter fram flotte adjektiver når han skal beskrive jobben Løfshus har gjort.

– Det er bare å se på resultatene. De er helt enestående. Og jeg er sikker på at han kommer til gjøre det enestående der han skal jobbe i framtiden. Det han har gjort er absolutt noe å strekke seg etter, sier Bjervig.

– Du kan kanskje få noen råd fra Løfshus også?

– Vidar er nok alltid tilgjengelig. Han er så glad i langrennssporten at han tar nok telefonen når jeg ringer.

Les også: Mitter gir seg som sjef for alpinherrene etter konflikt