Wolverhampton ga Arsenal bank

Wolverhampton jubler for scoring mot Arsenal. Kampen endte 3–1. Foto: AP Photo / Rui Vieira / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Arsenals håp om en topp fire-plass fikk en ny stygg smell onsdag. Borte mot Wolverhampton ble det 1-3.

Søndag ble det tap hjemme mot Crystal Palace (2-3), onsdag ble et tafatt Arsenal-lag knust 1-3 av Wolverhampton borte.

Wolverhampton hadde ikke vunnet mot Arsenal siden september 1979, og syntes tydeligvis det var på tide å stikke kjepper i hjulene for den mesterliga-jaktende London-klubben. Rúben Neves ga hjemmelaget ledelsen etter å ha klemt inn et frispark fra 20 meters hold rett i nettet bak Arsenal-keeper Bernd Leno. Da var det spilt 28 minutter.

Før målet hadde det skjedd lite på På Molineux Stadium, men etter scoringen var det stort sett Wolverhampton for alle pengene.

Ti minutter senere doblet Matt Doherty til 2-0, før Diogo Jota sendte gjestene langt ned i gjørma da han satte inn 3-0 på overtid i første omgang. Spissen snappet opp en feilpasning, dro seg forbi to mann og satt ballen forbi Leno.

Dermed gikk Wolverhampton til pause med tremålsledelse for første gang i sin Premier League-historie, ifølge statistikktjenesten Opta.

Giftige

Gjestene hadde hatt 72 prosents ballinnehav den første omgangen, men klarte ikke å avfyre ett eneste skudd mot Wolverhamptons keeper.

Det skulle gå hele 80 minutter før Rui Patrício i vertenes bur ble satt på prøve, og det endte i tillegg med en redusering. Sokratis headet inn 1-3 etter en corner. Patrícios første redning i kampen kom først på overtid.

Før reduseringen hadde var hjemmelagets Raúl Jiménez svært nær å sette inn det fjerde målet, men skuddet gikk i nettveggen.

Da dommer Stuart Attwell blåste av kampen var det fullt fortjent at poengene ble igjen i Wolverhampton.

Arsenal fortsetter å slite på bortebane, og da er det ikke betryggende at to av de tre siste kampene er på fremmed gress. Arsenal har igjen Leicester (b), Brighton (h) og Burnley (b).

Jakter 7.-plassen

London-laget hadde en mesterligabillett i egne hender for tre dager siden. Etter to tap på fire dager er det ikke lenger selv opp til «The Gunners» å sikre seg en topp fire-plass i Premier League. Når tre runder gjenstår ligger Arsenal på 5.-plass, ett poeng bak Chelsea på fjerde.

Wolverhampton, som nå ligger på sjuendeplass, har igjen Watford (b), Fulham (h) og Liverpool (b). Sjuendeplass kan gi plass i europaligaen, en plass Wolverhampton for øyeblikket har grep om med sine 51 poeng.

Bak følger Watford (50), Everton (49) og Leicester (48).